Περίπου 1.000 παιδιά νοσούν ημερησίως στη Μόσχα - Τριπλασιάστηκε η θνητότητά τους από την Covid-19

Περίπου 1.000 παιδιά νοσούν ημερησίως στη Μόσχα - Τριπλασιάστηκε η θνητότητά τους από την Covid-19

Αυξήθηκε 2-3 φορές ο αριθμός των κρουσμάτων μεταξύ των παιδιών στην Μόσχα όπως και η θνητότητα τους κατά το νέο κύμα την πανδημίας ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης

24860219
Ο αριθμός των παιδιών που νόσησαν από κορωνοϊό στην Μόσχα κατά το νέο κύμα της πανδημίας αυξήθηκε σημαντικά σε σχέση με το προηγούμενο και είναι στην πραγματικότητα 2-3 φορές μεγαλύτερος, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης Σεργκέι Σομπιάνιν.

Ο Σομπιάνιν επισήμανε ότι αυξήθηκε ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία και η πραγματικότητα αυτή απαιτεί νέες προσεγγίσεις για την θεραπεία των παιδιών, ιδιαίτερα αυτών που πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Μιλώντας στο κανάλι «Ρωσία 1», ο Σομπιάνιν είπε ότι «τα παιδιά, που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, νοσούν πολύ βαριά και διαπιστώνουμε ότι η θνητότητα μεταξύ των παιδιών επίσης αυξήθηκε» και επεσήμανε ότι για τα παιδιά αυτά που πάσχουν από χρόνια νοσήματα «έχουν εισαχθεί νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα και συνδυασμοί φαρμάκων».

Νωρίτερα η αντιδήμαρχος της Μόσχας Αναστασία Ράκοβα είχε δηλώσει ότι η νοσηρότητα μεταξύ των παιδιών στην πρωτεύουσα αυξήθηκε από τα 200-300 παιδιά στα 1.000 ημερησίως. Σύμφωνα με την ίδια, καθημερινά εισάγονται στα νοσοκομεία 20-30 παιδιά, ενώ καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας μέχρι σήμερα έχουν νοσήσει 200.000 παιδιά.

Η Ράκοβα είπε ότι τα παιδιά νοσούν σοβαρά από την μετάλλαξη Δέλτα και ιδιαίτερα τα παιδιά ηλικίας 14-17 ετών, καθώς και εκείνα που πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα το γραφείο τύπου του δημάρχου και της κυβέρνησης της Μόσχας, ανακοίνωσε ότι αυτή την περίοδο ερευνάται η ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του εμβολίου Gam-Covid-VacM (Sputnik V) που προορίζεται για παιδιά. Στην πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών συμμετείχαν 99 παιδιά (56 αγόρια και 43 κορίτσια) ηλικίας 12-17 ετών, εκ των οποίων τα 92 έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Αυτή την στιγμή γίνεται προκαταρκτική επιλογή παιδιών εθελοντών για την δεύτερη φάση των δοκιμών.

Ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή ώρας 2021: Πότε θα πάμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω

Επίσκεψη συμβολισμών στην Αθήνα από τη Μέρκελ: «Απολογισμός» των σχέσεων Ελλάδας - Γερμανίας με το βλέμμα στο αύριο

Τοπικές βροχές σήμερα στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη - Δείτε τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης