Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέβαλε αγωγή κατά της Κομισιόν για τη μη εφαρμογή του Κανονισμού Αιρεσιμότητας

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέβαλε αγωγή κατά της Κομισιόν για τη μη εφαρμογή του Κανονισμού Αιρεσιμότητας

Η αγωγή κατατέθηκε από τη νομική υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου, κατόπιν αιτήματος Σασόλι – Ο κανονισμός Αιρεσιμότητας επιτρέπει στην ΕΕ να αναστείλει τις πληρωμές από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό προς τα κράτη-μέλη

european_parliament1
Σε νομικές ενέργειες προχώρησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά της Κομισιόν. Κατόπιν αιτήματος του προέδρου Νταβίντ Σασόλι, η νομική υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου υπέβαλε αγωγή για τη μη εφαρμογή του Κανονισμού Αιρεσιμότητας στο Δικαστήριο της ΕΕ.

Ο κανονισμός, που εγκρίθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, επιτρέπει στην ΕΕ να αναστείλει τις πληρωμές από τον ευρωπαϊκό «κορβανά» προς τα κράτη μέλη στα οποία απειλείται το κράτος δικαίου.

Ωστόσο, το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η Κομισιόν «απέφυγε να το χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής. Ως εκ τούτου, η επιτροπή νομικών υποθέσεων του Κοινοβουλίου είχε προτείνει τη λήψη νομικών μέτρων».

Κλείσιμο


«Όπως ζητήθηκε σε κοινοβουλευτικά ψηφίσματα, η νομική μας υπηρεσία άσκησε προσφυγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μη εφαρμογή του Κανονισμού Αιρεσιμότητας στο Δικαστήριο της ΕΕ σήμερα» ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


«Αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ενεργήσει με συνέπεια και να ανταποκριθεί σε όσα δήλωσε η Πρόεδρος Φον ντερ Λάιεν κατά την τελευταία μας συζήτηση στην Ολομέλεια για αυτό το θέμα. Τα λόγια πρέπει να μετατραπούν σε πράξεις» κατέληξε ο κ. Σασόλι.



Ειδήσεις σήμερα:

Ο συζυγοκτόνος στην Ιεράπετρα απειλούσε από καιρό να σκοτώσει τη Νεκταρία - Τον είχε καταγγείλει στην Αστυνομία


«Πολιτική η δίωξή μου» λέει ο Καλαϊτζίδης στη δίκη για την ανθρωποκτονία εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια


«Έπεσε» το σύστημα καταγραφής θανάτων σε ληξιαρχεία της Αττικής: Εκατοντάδες οικογένειες δεν μπόρεσαν να κηδέψουν τους δικούς τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης