Το Πεκίνο υπέβαλε στον ΟΗΕ τους αναθεωρημένους στόχους του για την κλιματική αλλαγή

Το Πεκίνο υπέβαλε στον ΟΗΕ τους αναθεωρημένους στόχους του για την κλιματική αλλαγή

Δεσμεύεται ότι θα φτάσει στην κορύφωση των εκπομπών «πριν από το 2030» και θα επιτύχει την ουδετερότητα άνθρακα «πριν από το 2060»

24849677
Η Κίνα, ο μεγαλύτερος ρυπαντής στον κόσμο όσον αφορά τα αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, υπέβαλε επίσημα σήμερα στον ΟΗΕ τις νέες δεσμεύσεις της όσον αφορά το κλίμα, τρεις ημέρες πριν από την έναρξη της COP26 στη Γλασκώβη, της κρίσιμης συνόδου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Σε αυτήν την αναθεωρημένη «Εθνική Συμβολή» (NDC) το Πεκίνο δεσμεύεται ότι θα φτάσει στην κορύφωση των εκπομπών «πριν από το 2030» και θα επιτύχει την ουδετερότητα άνθρακα «πριν από το 2060». Οι στόχοι αυτοί συνάδουν με τις ανακοινώσεις που έκανε πρόσφατα ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Η έκθεση αυτή αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Σύμβασης-Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (CCNUCC).

Το Πεκίνο υπενθυμίζει ότι οι αναπτυγμένες χώρες θα πρέπει «να αναλάβουν τις ιστορικές ευθύνες τους και να συνεχίσουν αποφασιστικά» τον αγώνα τους όσον αφορά τη μείωση των εκπομπών αερίων.

Με βάση τη συμφωνία του Παρισιού, που υπογράφηκε το 2015, οι συμβαλλόμενες χώρες είναι υποχρεωμένες να υποβάλουν κάθε 5 χρόνια μια αναθεωρημένη προς τα επάνω έκθεση για την «Εθνική Συμβολή» τους. Οι νέες δεσμεύσεις της Κίνας, χώρας που ευθύνεται για περισσότερο από το ένα τέταρτο των παγκόσμιων εκπομπών καυσαερίων, αναμένονταν με ανυπομονησία πριν από την COP26, η οποία θα αρχίσει τις εργασίες της την Κυριακή στη Γλασκώβη της Σκωτίας.

Στόχος της Συμφωνίας του Παρισιού είναι να διατηρηθεί η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου και, ει δυνατόν, στον 1,5 βαθμό, σε σύγκριση με την προβιομηχανική εποχή.

Ειδήσεις σήμερα:

Bild: Μια από τις πιο μισητές γυναίκες στην Ελλάδα προσγειώνεται στην Αθήνα
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης