Σουηδία: Νεκρός από ανταλλαγή πυροβολισμών Σουηδός ράπερ

Σουηδία: Νεκρός από ανταλλαγή πυροβολισμών Σουηδός ράπερ

Το έγκλημα σημειώθηκε έπειτα από μια σειρά επιθέσεων, απαγωγών και εγκληματικών υποθέσεων τα τελευταία χρόνια, που αποτυπώνουν την ολοένα και αυξανόμενη βία στη σκηνή της σουηδικής "gangsta rap" - Ο 19χρονος Einar είχε πέσει θύμα απαγωγής το 2020

einar_sweden
Ένα από τα αστέρια της σουηδικής χιπ χοπ, ο 19χρονος Einar τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στη Στοκχόλμη, μια υπόθεση που προκάλεσε σοκ στη χώρα, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια αύξηση των περιστατικών ένοπλων ξεκαθαρισμάτων λογαριασμών.

Το έγκλημα σημειώθηκε έπειτα από μια σειρά επιθέσεων, απαγωγών και εγκληματικών υποθέσεων τα τελευταία χρόνια, που αποτυπώνουν την ολοένα και αυξανόμενη βία στη σκηνή της σουηδικής "gangsta rap".

Ο Νιλς Κουρτ Έρικ Έιναρ Γκρένμπεργκ, όπως ήταν το πραγματικό όνομά του, είχε πέσει θύμα απαγωγής το 2020. Αυτή τη φορά τον πυροβόλησαν πολλές φορές, έξω από ένα κτίριο στη συνοικία Χάμαρμπι Σβεστάντ.

Τον βρήκαν σοβαρά τραυματισμένο. Ο νεαρός υπέκυψε στα τραύματά του λίγο μετά την άφιξη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών, γύρω στις 23.00 ώρα Σουηδίας, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τόβε Χαγκ, ένας εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της Στοκχόλμης.

Μια έρευνα ξεκίνησε για δολοφονία και η αστυνομία παίρνει καταθέσεις από μάρτυρες για να ταυτοποιήσει έναν ή περισσότερους υπόπτους. Αξίζει να σημειωθεί πως σε βίντεο που κυκλοφόρησε η τοπική εφημερίδα Expressen από τα social media, διακρίνεται ο ράπερ, μαζί με άλλους νεαρούς Σουηδούς καλλιτέχνες, να κάνει μια κίνηση που παραπέμπει σε «κόψιμο λαιμού».

Κλείσιμο


Τραγουδώντας ραπ στα σουηδικά, ο Einar ήταν ο πιο δημοφιλής καλλιτέχνης στο Spotify στη Σουηδία το 2019, τη χρονιά όπου κυκλοφόρησε επιτυχίες, όπως το "Katten i trakten" και το "Nu vi skiner".

Όμως, η επιτυχία ήρθε μαζί με έντονες αντιπαλότητες και συγκρούσεις με άλλους ντόπιους σταρ.

«Κατανοώ ότι αντιπροσώπευε πολλούς νέους. Είναι τραγικό που μια ακόμη ζωή χάθηκε», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Άνοιξε η πλατφόρμα daktylios.gov.gr: Βήμα- βήμα η έκδοση άδειας κυκλοφορίας στον Δακτύλιο

Έγκλημα στο Αιγάλεω: Για ανθρωποκτονία με δόλο κατηγορείται ο μητροκτόνος

Υποχρεωτική η μάσκα για τους θεατές στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης