Φονικές πλημμύρες στην Ινδία: Σε 77 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις καταρρακτώδεις βροχές

Φονικές πλημμύρες στην Ινδία: Σε 77 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις καταρρακτώδεις βροχές

Ο διασώστες ανέσυραν 34 πτώματα ακόμη μετά την καταστροφική κακοκαιρία

000_9PV2GQ
Ο απολογισμός των νεκρών, έπειτα από τρεις ημέρες σφοδρών βροχοπτώσεων στο Νεπάλ με αποτέλεσμα να προκληθούν κατολισθήσεις και πλημμύρες, αυξήθηκε σε 77 σήμερα, αφότου διασώστες ανέσυραν άλλα 34 πτώματα, έγινε γνωστό από τις αρχές.

Είκοσι τέσσερις θάνατοι αναφέρθηκαν στην περιοχή Πανστάρ, στο ανατολικό Νεπάλ, στα σύνορα με την Ινδία, 13 στο γειτονικό Ιλάμ και 12 στο Ντότι στο δυτικό Νεπάλ, είπε ο υπουργός Εσωτερικών Ντιλ Κουμάρ Ταμάνγκ.

Το υπουργείο ανέφερε, επίσης, πως 22 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και 26 αγνοούνται.



Οι αρχές ανακοίνωσαν πως η κυβέρνηση θα παράσχει βοήθεια ύψους 1.700 δολαρίων στις οικογένειες των νεκρών και δωρεάν φροντίδα στους τραυματίες.

Κλείσιμο
Σε απόσταση περίπου 350 χιλιομέτρων δυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού, οι συνεχείς βροχοπτώσεις εμποδίζουν τις προσπάθειες των συνεργείων διάσωσης να προσεγγίσουν το Σέτι, ένα χωριό στο δυτικό Νεπάλ, όπου 60 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί από τις πλημμύρες εδώ και δύο ημέρες.

«Οι διασώστες δεν μπορούσαν να φθάσουν στο χωριό λόγω της κακοκαιρίας και των βροχοπτώσεων χθες. Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται σήμερα», είπε στο Reuters ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Μπασάντα Κούνγουαρ.

Σε πλάνα που μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα, ορυζώνες έχουν χαθεί κάτω από τα νερά και χείμαρροι από ποτάμια που έχουν υπερχειλίσει σαρώνουν μεταξύ άλλων γέφυρες, δρόμους, σπίτια.

Ειδήσεις σήμερα:

Σκάνδαλο στη «Bild»: Πώς o διευθυντής σύνταξης «έριχνε» τις γυναίκες στο κρεβάτι του - Οι δωροδοκίες, οι υποσχέσεις και τα πλαστά έγγραφα

Τσιόδρας: Με τα εμβόλια έχουμε αποφύγει 8.400 θανάτους και 5.500 διασωληνώσεις

Οικονόμου: «Όχι» σε διόδια στο κέντρο της Αθήνας - Τι είπε για τον Δακτύλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης