Αμερικανίδα δημοσιογράφος «κατηγορείται» ότι πήγε να... αποσυντονίσει τον Πούτιν με τα γυναικεία θέλγητρά της

Αμερικανίδα δημοσιογράφος «κατηγορείται» ότι πήγε να... αποσυντονίσει τον Πούτιν με τα γυναικεία θέλγητρά της

«Έδωσε στο σώμα της στάση σεξουαλικού αντικειμένου» ισχυρίστηκε παρουσιαστής κρατικού καναλιού της Ρωσίας για την 39χρονη - Τα κοπλιμέντα του Πούτιν που θεωρήθηκαν «σεξιστικά» και το ρεπορτάζ που εξόργισε για τις... κινήσεις των ποδιών της Χάντλεϊ Γκαμπλ

PUTIN_NEO2
Μια αλλόκοτη επίθεση σε μια Αμερικανίδα δημοσιογράφο εξαπέλυσαν παρουσιαστές κρατικού καναλιού της Ρωσίας, κατηγορώντας την ότι δήθεν επιχείρησε να αποσπάσει την προσοχή του Βλαντιμίρ Πούτιν «δίνοντας στο κορμί της στάση σεξουαλικού αντικειμένου».

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Χάντλεϊ Γκαμπλ του δικτύου CNBC ήταν συντονίστρια σε μια συζήτηση που έλαβε χώρα σε ένα ενεργειακό φόρουμ της Μόσχας, όπου συμμετείχε και ο Ρώσος πρόεδρος. Στη συζήτηση, που αφορούσε τον «πόλεμο του φυσικού αερίου», ο Πούτιν έγινε αντικείμενο επικρίσεων επειδή έκανε κοπλιμέντα στην Γκαμπλ για την ομορφιά της, τα οποία θεωρήθηκαν από κάποιους σεξιστικά.

Τώρα όμως ο Βλαντιμίρ Σολοβιόφ, δημοσιογράφος και παρουσιαστής που υπερασπίζεται με σθένος το Κρεμλίνο, χρησιμοποίησε την εκπομπή του στο κρατικό ειδησεογραφικό κανάλι Rossiya 1 για να... αναλύσει πλάνα από τη συζήτηση που δεν είχαν προβληθεί προηγουμένως, και να ισχυριστεί ότι η 39χρονη προσπάθησε να αποσπάσει την προσοχή του Ρώσου ηγέτη με τα γυναικεία της θέλγητρα.

Τα πλάνα που προβλήθηκαν στην εκπομπή εστιάζουν κυρίως στα πόδια της παρουσιάστριας, με έναν άλλον παρουσιαστή, τον Ντμίτρι Κισελιόβ, να ισχυρίζεται ότι χρησιμοποίησε «στο φουλ» τη «γλώσσα του σώματός της». Οι κινήσεις των ποδιών της Γκαμπλ, σύμφωνα με τους σχολιαστές της κρατικής τηλεόρασης, είχαν ως στόχο να αποπροσανατολίσουν τον 69χρονο πολιτικό, όμως τελικά απέτυχαν να το κάνουν.




«Φυσικά δεν προβλήθηκαν τα πάντα στην τηλεοπτική μετάδοση, αλλά αυτό είναι που είδε το κοινό και το συνεργείο μας», αναφέρει το ρεπορτάζ της εκπομπής του 57χρονου Σολοβιόφ που αναλύει τα σημαντικότερα γεγονότα της εβδομάδας του Πούτιν.

Κλείσιμο
Μετά την προβολή των πλάνων, η «ειδικός στη γλώσσα του σώματος» Τζούντι Τζέιμς επισήμανε ότι από αρχαιοτάτων χρόνων, σε θέματα που αφορούν το φλερτ, όταν ένα άτομο στρέφει το πόδι του προς την κατεύθυνση ενός άλλου ατόμου δείχνει ότι αισθάνεται έλξη προς αυτό.

Ο Κισελιόβ, που σύμφωνα με την Daily Mail θεωρείται από κάποιους «φερέρωνο» και «αρχι-προπαγανδιστής» του Πούτιν είπε στους θεατές: «Για να συνοψίσουμε, η Χάντλεϊ συμπεριφέρθηκε τολμηρά, παίρνοντας ανοιχτά στάση σεξουαλικού αντικειμένου, χωρίς να φοβάται ότι θα την επικρίνουν φεμινίστριες».



Ούτε η Γκαμπλ ούτε το CNBC απάντησαν στο αίτημα της βρετανικής εφημερίδας για κάποιο σχόλιο. Ωστόσο η ίδια η παρουσιάστρια πόσταρε μια φωτογραφία την περασμένη Πέμπτη στο Instagram της, που δείχνει ότι μάλλον δεν παίρνει και τόσο στα σοβαρά την «προσέγγιση» των ρωσικών ΜΜΕ. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία, η Γκαμπλ κρατάει μια ρωσική εφημερίδα με πρωτοσέλιδο που φαίνεται να εστιάζει στα πόδια και το σεξαπίλ της. «Η καλύτερη γωνία μου» γράφει στη λεζάντα της ανάρτησης, μαζί με ένα emoji γέλιου και το hashtag #feminism.

Την περασμένη Κυριακή, μοιράστηκε στα social media της τη φωτογραφία μιας τούρτας με το πρόσωπο του Πούτιν, που είχε γραμμένη πάνω της τη φράση «πολύ όμορφη». «Έχω τους καλύτερους φίλους», γράφει η λεζάντα της αστείας ανάρτησης.



Τα σχόλια των παρουσιαστών της κρατικής τηλεόρασης εξόργισαν δυτικών μέσων που εξέφρασαν την αγανάκτησή τους απέναντι στο Rossiya-1 αλλά και τον Πούτιν. Η αρθρογράφος Τζούλια Ντέιβις της Daily Beast έσπευσε να υπερασπιστεί την Γκαμπλ όταν τα σχόλια του Κισελιόβ έγιναν πρωτοσέλιδο. «Η γελοία επίθεση των κρατικών μέσων στην εμφάνιση μιας αμερικανίδας δημοσιογράφου αποτελεί απλώς ένα προτέτασμα καπνού για αυτό που πραγματικά εξόργισε τα φιλοκυβερνητικά μέσα: Όχι το φόρεμα ή τα πόδια της Γκαμπλ, αλλά οι ερωτήσεις της», αναφέρει το tweet της αρθρογράφου.

000_9PL9VD
putin_ginaika_art2


Όπως επισήμανε η Ντέιβις, η στάση του ρωσικού καναλιού είναι υποκριτική, αφού σε μια άλλη περίσταση είχαν κριτικάρει την Αμερικανίδα διπλωμάτη Βικτόρια Νιούλαντ επειδή φορούσε παντελόνι με σακάκι. «Την είχαν κριτικάρει λέγοντας ότι προσέβαλε τη Ρωσία επειδή δεν φόρεσε φούστα ή φόρεμα, και κριτικάρουν τη Χάντλεϊ Γκαμπλ επειδή δεν τους άρεσε το φόρεμα που έβαλε».



Ο Ντέιβιντ Σέπαρντ, συντάκτης σε θέματα ενέργειας για τους Financial Times, έγραψε σε tweet ότι το σχόλιο του Πούτιν, ότι «η Γκαμπλ είναι όμορφη γυναίκα αλλά δεν ακούει τι της λέει» είναι «τόσο κακόγουστο όσο ακούγεται».



Κάποιοι χρήστες έσπευσαν να του απαντήσουν ότι, κατά τη γνώμη τους, η δημοσιογράφος έδειξε όντως ασέβεια στον Πούτιν αγνοώντας την λεπτομερή του απάντηση, με τον Σέπαρντ να περνάει αμέσως στην αντεπίθεση: «Νομίζεις ότι είναι σωστό να ξεκινάς την απάντησή σου σχολιάζοντας την εμφάνιση μιας δημοσιογράφου. Είναι σεξιστικό. Ο άνδρας που κρύβεται πίσω από την τεστοστερόνη ως δικαιολογία για ανάρμοστη συμπεριφορά είναι αδύναμος. Θα είχε πει το ίδιο σε έναν άνδρα δημοσιογράφο; Όχι».





Ειδήσεις σήμερα:

Πώς να διορθώσετε τις άδικες χρεώσεις πριν πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ

Γιατί πεθαίνουν νέοι άνθρωποι από κορωνοϊό - Τι δείχνουν τα ποσοστά

Ντόρα Μπακογιάννη: «Βροχή» ευχών και συμπαράστασης στη μάχη με τον καρκίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης