Ξεθάβουν τη σορό του Σαλβαδόρ Αλιέντε

Ξεθάβουν τη σορό του Σαλβαδόρ Αλιέντε

Δικαστήριο της Χιλής διέταξε την εκταφή του πρώην προέδρου της χώρας, Σαλβαδόρ Αλιέντε, στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγεται για να διαπιστωθεί εάν αυτοκτόνησε ή δολοφονήθηκε στη διάρκεια του πραξικοπήματος της 11ης Σεπτεμβρίου του 1973.

Ξεθάβουν τη σορό του Σαλβαδόρ Αλιέντε
Η Δικαιοσύνη στη Χιλή διέταξε την εκταφή του πρώην προέδρου της χώρας, Σαλβαδόρ Αλιέντε, στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγεται για να εάν αυτοκτόνησε ή δολοφονήθηκε στη διάρκεια του πραξικοπήματος της 11ης Σεπτεμβρίου του 1973.

Ο δικαστής Μάριο Καρόσα αποδέχτηκε σχετικό αίτημα που κατατέθηκε από την οικογένεια του σοσιαλιστή πρώην προέδρου και η εκταφή του πρόκειται να γίνει "το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου", όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της δικαιοσύνης.

Κλείσιμο
Ο Αλιέντε, που προήδρευσε στη Χιλή από το 1970, βρέθηκε νεκρός από σφαίρα μέσα στο προεδρικό μέγαρο στο Σαντιάγκο, που βομβαρδιζόταν από την πολεμική αεροπορία, αμέσως με το ξέσπασμα του στρατιωτικού πραξικοπήματος υπό την ηγεσία του στρατηγού Αουγκούστο Πινοσέτ, το 1973. Ο Σαλβαδόρ Αλιέντε ήταν τότε 65 χρόνων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των στρατιωτικών αρχών, στην αυτοψία που έγινε τότε διαπιστώθηκε ότι ο Αλιέντε αυτοκτόνησε με μια σφαίρα στο πηγούνι· η οικογένεια του όμως επιμένει, ακόμα και σήμερα, ότι δολοφονήθηκε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης