Υπόθεση Επστάιν: «Δεν προχωρά σε άλλες ενέργειες» για τις σεξουαλικές κατηγορίες κατά του πρίγκιπα Άντριου η αστυνομία

Υπόθεση Επστάιν: «Δεν προχωρά σε άλλες ενέργειες» για τις σεξουαλικές κατηγορίες κατά του πρίγκιπα Άντριου η αστυνομία

Οι έρευνες της βρετανικής αστυνομίας βρίσκονταν σε εξέλιξη ύστερα από την αγωγή που κατέθεσε η Βιρτζίνια Τζιούφρι στις ΗΠΑ κατηγορώντας τον πρίγκιπα για σεξουαλική επίθεση

andrew
Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα προχωρήσει σε άλλες ενέργειες, αφού εξέτασε τα στοιχεία που αφορούν τους ισχυρισμούς περί σεξουαλικού εγκλήματος εναντίον του πρίγκιπα Άντριου, του γιου της βασίλισσας Ελισάβετ, και του θανόντος Αμερικανού χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν.

Η αρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου Κρεσίντα Ντικ είπε τον Αύγουστο ότι οι αστυνομικοί θα εξετάσουν τους ισχυρισμούς για τρίτη φορά, αν και δεν θα ξεκινήσουν έρευνα, ύστερα από την αγωγή που κατέθεσε η Βιρτζίνια Τζιούφρι στις ΗΠΑ κατηγορώντας τον πρίγκιπα για σεξουαλική επίθεση, κάτι που ο ίδιος αρνείται.

Η αρχηγός της αστυνομίας είχε πει τότε ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου».

«Στο πλαίσιο της διαδικασίας, αξιωματικοί της μητροπολιτικής αστυνομίας εξέτασαν έγγραφο που γνωστοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2021 στο πλαίσιο της αγωγής στις ΗΠΑ», ανέφερε η αστυνομία σε σημερινή ανακοίνωση. «Η εξέταση αυτή ολοκληρώθηκε και δεν προχωράμε σε άλλες ενέργειες».

Στην αγωγή της, η Τζιούφρι, 38 ετών, κατηγόρησε τον Άντριου ότι την εκμεταλλεύθηκε σεξουαλικά όταν ήταν ανήλικη, στο σπίτι, στο Λονδίνο, μιας πολύ στενής φίλης του Επστάιν, της Γκισλέν Μάξγουελ. Είπε επίσης ότι ο 61χρονος Άντριου την κακοποίησε στην έπαυλη του Επστάιν στο Μανχάταν και στο ιδιωτικό νησί του Επστάιν στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους.

Ο πρίγκιπας Άντριου, ένατος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, ανέκαθεν αρνούνταν τους ισχυρισμούς αυτούς ή ότι είχε την οποιαδήποτε σχέση με τη Τζιούφρι. Αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα λόγω της φιλίας του με τον Έπστάιν, ο οποίος αυτοκτόνησε σε φυλακή του Μανχάταν το 2019 όπου κρατούνταν αντιμέτωπος με κατηγορίες για σωματεμπορία με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση.

Η εφημερίδα Sunday Times ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι η αστυνομία του Λονδίνου είχε μιλήσει με τη Τζιούφρι αναφορικά με τους ισχυρισμούς της.

«Η μητροπολιτική αστυνομία συνεχίζει να είναι σε επικοινωνία με άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου που ηγούνται της έρευνας σε θέματα που σχετίζονται με τον Τζέφρι Επστάιν», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Όπλα, τρόμος και ναρκωτικά: Ανώτερος Βορειοκορεάτης αξιωματικός που αυτομόλησε «λύνει» τη σιωπή του

Αιγαίο: Μετά τις Belharra και την αμυντική συνδρομή από Γαλλία, έρχεται και το αμερικανικό «ιππικό»


Παγκόσμια ενεργειακή κρίση μετά από 48 χρόνια: Στο έλεος του Πούτιν η Ευρώπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης