Αν Σοφί Λαπίξ: Ποια είναι η γοητευτική Γαλλίδα δημοσιογράφος που «στρίμωξε» τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών

Αν Σοφί Λαπίξ: Ποια είναι η γοητευτική Γαλλίδα δημοσιογράφος που «στρίμωξε» τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών

«Περιμέναμε καλύτερα πράγματα από την κυβέρνηση Μπάιντεν και από εσάς, που μιλάτε γαλλικά» είπε η Αν Σοφί Λαπίξ στον Άντονι Μπλίνκεν - Τον ανάγκασε να παραδεχτεί ότι η Ουάσινγκτον ενίοτε θεωρεί «δεδομένη» την σχέση με το Παρίσι

anne-sophie-lapix-0
Έχοντας απέναντί της τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, η Γαλλίδα δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου «France 2», Αν Σοφί Λαπίξ, κοίταξε χθες στα μάτια τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, και του εξέφρασε την απογοήτευση της χώρας της για την στάση της κυβέρνησης Μπάιντεν σχετικά με την αμυντική συμφωνία AUKUS.

«Η Γαλλία περίμενε καλύτερα πράγματα από τις ΗΠΑ αλλά και εσάς, που μιλάτε γαλλικά και είστε φίλος της Γαλλίας» του είπε χαρακτηριστικά. Χθες, ο Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκε με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι και στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη στην ξανθιά δημοσιογράφο.

Η γοητευτική Λαπίξ του μετέφερε την πικρία της χώρας αλλά και τη δική της προσωπικά για την στάση της Ουάσινγκτον απέναντι στο Παρίσι, με αφορμή την τριμερή αμυντική συμφωνία ΗΠΑ- Αυστραλίας και Βρετανίας. «Περιμέναμε καλύτερα πράγματα, ειδικά με την αλλαγή της κυβέρνησης, και ειδικά από εσάς» δήλωσε η 49χρονη δημοσιογράφος, προσθέτοντας: «Μιλάτε γαλλικά. Είστε φίλος της Γαλλίας. Περιμέναμε έναν καλύτερο διάλογο».



Ο Μπλίνκεν, ο οποίος μίλησε γαλλικά καθ' όλη τη διάρκεια της συνέντευξης, υποστήριξε ότι οι Αμερικανοί συνειδητοποιούν ότι «θα μπορούσαν» να τα είχαν πάει καλύτερα σε ό,τι αφορά την επικοινωνία με το Παρίσι». Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι, «πάνω απ' όλα, τείνουμε μερικές φορές να θεωρούμε δεδομένη μια σχέση τόσο σημαντική και βαθιά όσο αυτή μεταξύ Γαλλίας και Ηνωμένων Πολιτειών».

Η Αν Σοφί Λαπίξ με τα εκφραστικά μάτια θεωρείται έγκριτη δημοσιογράφος στην πατρίδα της, ενώ πολλοί συνάδελφοί της έχουν εκφράσει τον θαυμασμό τους για την ικανότητά της να εκμαιεύει πληροφορίες από τον συνομιλητή της.

anne-sophie-lapix-1


Κλείσιμο
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Μπορντό κι έχει εργαστεί στο «Bloomberg TV» ως δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, θέση που κατείχε μέχρι το 1999. Τον Σεπτέμβριο του 2006 εντάχθηκε στο γαλλικό δίκτυο «TF1» και τα τελευταία χρόνια ανήκει στο δυναμικό της κρατικής τηλεόρασης «France 2» .

Είναι μητέρα δύο αγοριών από τον πρώτο της γάμο και, πριν από 11 χρόνια, έβαλε για δεύτερη φορά... βέρα στο δεξί.

Το 2010 παντρεύτηκε τον δημοσιογράφο Αρτούρ Σαντούν.

Επί 15 χρόνια έκανε κλασικό μπαλέτο κι αυτό φαίνεται, παρατηρώντας κανείς την άψογη σιλουέτα της. Η μικροκαμωμένη Λαπίξ παίζει τένις δύο φορές την εβδομάδα και κάνει γιόγκα κάθε Σάββατο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης