Κλιμακώνεται η ένταση Κίνας-Ταϊβάν: Νέα επίδειξη ισχύος από το Πεκίνο

Κλιμακώνεται η ένταση Κίνας-Ταϊβάν: Νέα επίδειξη ισχύος από το Πεκίνο

25 αεροσκάφη μπήκαν  στον εναέριο χώρο της Ταϊβάν - Η Κίνα προχώρησε σε κίνηση νέας αποστολής αεροσκαφών μετά τη συμφωνία AUKUS

kina-taivan
Σε ακόμη μια επίδειξη ισχύος προέβη Κίνα προς την Ταϊβάν, αφότου το αυτοδιοικούμενο νησί ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ενταχθεί στη Συνολική και Προοδευτική Συμφωνία για τη Διασυνοριακή Ειρηνική Εταιρική Σχέση (CPTPP).

Η Κίνα, συγκεκριμένα, έστειλε 25 αεροσκάφη στο εναέριο χώρο της Ταϊβάν, σε μια από τις μεγαλύτερες επιδρομές των τελευταίων μηνών και ενώ οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές έχουν οξυνθεί.

Σύμφωνα με την Ταϊπέι, 22 μαχητικά, ανάμεσά τους 18 J-16 και τέσσερα Su-30s, πέταξαν συνοδεία δύο πυρηνικών βομβαρδιστικών H-6 και ενός Y-8 αναγνωριστικού αεροσκάφους.

Σύμφωνα με τους στρατιωτικούς της Ταϊβάν, μαχητές έτρεξαν όταν ήχησαν μηνύματα συναγερμού και στη συνέχεια ενεργοποιήθηκε η πυραυλική άμυνα για να παρακολουθηθεί η κατάσταση.

Την Παρασκευή, ο μεγαλύτερος αριθμός αεροσκαφών πέρασε στη ζώνη αεροπορικής άμυνας της Ταϊβάν, από τις 15 Ιουνίου, οπότε 28 αεροσκάφη προσέγγισαν το νησί.

Η συγκεκριμένη αποστολή σημειώθηκε, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για τα υποβρύχια, AUKUS, που προκάλεσε την οργή του Πεκίνου.

Ειδήσεις σήμερα:

Η κρίση στο efood: Πώς τα social media γκρεμίζουν κολοσσούς

«Φωτιά» στις τιμές ενέργειας: Σενάρια τρόμου για πετρέλαιο ακόμα και $200 το βαρέλι

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς γιορτάζει την «απελευθέρωση» από τον πατέρα της ποζάροντας... ολόγυμνη στο Instagram
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης