Σλοβενία: Αναστέλλει προληπτικά τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson μετά τον θάνατο 20χρονης - Δείτε βίντεο

Σλοβενία: Αναστέλλει προληπτικά τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson μετά τον θάνατο 20χρονης - Δείτε βίντεο

Η 20χρόνη παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία και θρομβώσεις τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη και υπέκυψε μόλις μερικές ημέρες αφότου είχε λάβει το μονοδοσικό εμβόλιο της J&J για τον κορωνοϊό

slovenia_jj
Η Λιουμπλιάνα αποφάσισε χθες Τετάρτη να αναστείλει προληπτικά την αξιοποίηση του εμβολίου Janssen κατά της COVID-19, που παράγει η φαρμακευτική θυγατρική Janssen του αμερικανικού ομίλου Johnson & Johnson, μετά τον θάνατο εικοσάχρονης γυναίκας στην οποία είχε χορηγηθεί.

«Σταματάμε προσωρινά, ωσότου να ξεκαθαριστούν όλες οι λεπτομέρειες για την περίπτωση αυτή», τόνισε ο υπουργός Υγείας, ο Γιάνες Ποκλούκαρ, μιλώντας στον Τύπο στη σλοβενική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την Μπογιάνα Μπέοβιτς, επικεφαλής της ομάδας των ειδικών που συμβουλεύει την κυβέρνηση, «ενδέχεται να υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στον εμβολιασμό και στον θάνατο» της νεαρής.

Νωρίτερα, σλοβενικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η εικοσάχρονη, η οποία εισήχθη τη Δευτέρα σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, μόλις μερικές ημέρες αφότου είχε λάβει το μονοδοσικό εμβόλιο της J&J για την COVID-19, υπέκυψε.

Παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία και θρομβώσεις τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

Είχε ήδη αναφερθεί στο παρελθόν ένας θάνατος έπειτα από εμβολιασμό για την COVID-19 στη Σλοβενία, όπου η ανοσοποίηση για τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός γίνεται υποχρεωτική στον δημόσιο τομέα από αύριο Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, γεγονός που ωθεί αυξανόμενο αριθμό πολιτών να εμβολιαστεί.

Κλείσιμο
Με το 47% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί πλήρως, η μικρή χώρα των Βαλκανίων με δύο εκατομμύρια κατοίκους καταγράφει ποσοστό αισθητά χαμηλότερο από τον μέσο όρο της υπόλοιπης Ευρωπαϊκής Ένωσης (64%).

Χθες βράδυ διαδηλωτές, ανάμεσά τους ο πατέρας της νεαρής, σύμφωνα με ΜΜΕ, συγκεντρώθηκαν στη σλοβενική πρωτεύουσα για να καταγγείλουν την υγειονομική πολιτική της κυβέρνησης.



Απέκλεισαν οδικό άξονα και οι δυνάμεις επιβολής της τάξης έκαναν χρήση δακρυγόνων για να τους διαλύσουν.



Στα μέσα του Σεπτεμβρίου, η σλοβενική αστυνομία έκανε χρήση εκτοξευτήρων νερού υπό πίεση και δακρυγόνων για να διαλύσει χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στη Λιουμπλιάνα για να καταγγείλουν την τρέχουσα πολιτική υγείας.

Επισήμως, η Σλοβενία έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο πάνω από 4.550 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 491.000 και πλέον κρουσμάτων του SARS-CoV-2.


Ειδήσεις σήμερα:

Χώρισαν ύστερα από 25 χρόνια γάμου λόγω... τσακωμών για το εμβόλιο κατά της Covid- 19!

Γιατί αναμένεται άμεσα έλλειψη σε κινητά, υπολογιστές, ταμπλέτες κλπ;

Στην Πέμπτη 7 Οκτωβρίου στη Βουλή η ψήφιση της Συμφωνίας Ελλάδας - Γαλλίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης