Η κρίση καυσίμων στη Βρετανία αυξάνει την πίεση στο σύστημα υγείας - Στον «αέρα» ραντεβού ασθενών

Η κρίση καυσίμων στη Βρετανία αυξάνει την πίεση στο σύστημα υγείας - Στον «αέρα» ραντεβού ασθενών

Υγειονομικοί δεν μπορούν να πάνε στα νοσοκομεία λόγω κλειστών βενζινάδικων - Ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο χάνουν τα ραντεβού τους

venizini
Ντόμινο επιπτώσεων προκαλεί η κρίση στην αλυσίδα εφοδιασμού καυσίμων, που έχει θέσει σε ετοιμότητα τις ένοπλες δυνάμεις. Εξαιτίας της γενικευμένης αγωνίας που έχει επιφέρει η πρωτοφανής ζήτηση, με τους οδηγούς να τρέχουν πανικόβλητοι για βενζίνη, υπάρχει επιπλέον πίεση και στο βρετανικό σύστημα υγείας.

Συγκεκριμένα, σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του Λονδίνου, το University College hospital, τα προγραμματισμένα ραντεβού ασθενών με καρκίνο αναβάλλονται.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου επιβεβαίωσε ότι μικρός αριθμός ασθενών αντιμετωπίζει πρόβλημα με την αλλαγή  ημερομηνίας.

«Λόγω της κρίσης καυσίμων, αναγκαζόμαστε να επαναπρογραμματίζουμε τα ραντεβού για τις επόμενες ημέρες για τους ασθενείς που επρόκειται να προσέλθουν στις κλινικές», επεσήμανε συγκεκριμένα ο εργαζόμενος.

Αγωνία εκφράζεται από τους υγειονομικούς για την πίεση που υφίστανται ασθενείς με καρκίνο λόγω των υφιστάμενων συνθηκών.

Εκείνο που ανησυχεί, επίσης, είναι το γεγονός ότι νοησηλευτές στην κομητεία Μπέντφορντσερ δεν κατάφεραν να πάνε στις δουλειές τους λόγω των κλειστών βενζινάδικων.

Κλείσιμο
Υπάρχουν εκκλήσεις ώστε οι εργαζόμενοι σε τομείς υγείας και παροχής φροντίδας να έχουν προτεραιότητα στον εφοδιασμό βενζίνης.

Γιατροί, νοσηλευτές, δάσκαλοι και εργαζόμενοι σε κοινωνικές υπηρεσίες έχουν ζητήσει να μπουν σε λίστα προτεραιότητας.

Την ίδια στιγμή, ο σκιώδης υπουργός Υγείας, Τζον Ασγουόρθ δήλωσε στο BBC ότι υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν ζωές εάν ο ευάλωτος πληθυσμός δεν λάβει τη φροντίδα που χρειάζεται.

Χτύπησαν βενζινοπώλη με την αντλία - Σκηνές χάους στα πρατήρια της Βρετανίας

Σκηνές τρόμου επικράτησαν σε πρατήριο καυσίμων στο Λονδίνο όταν η υπεύθυνη του βενζινάδικου δέχθηκε επίθεση από μοτοσικλετιστή, στον προαύλιο χώρο, με αποτέλέσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

H επίθεση καταγράφηκε σε γνωστή περιοχή του Βόρειου Λονδίνου. Θύμα ήταν η 38χρονη Νεραλί Πατέλ που αισθάνθηκε να απειλείται η ζωή της όταν ένας ογκώδης άντρας την χτύπησε στο πρόσωπο με την αντλία βενζίνης και στη συνέχεια φώναζε επί ώρα βρισιά που μαρτυρούσε έμφυλο ρατσισμό.

Η μητέρα των δύο παιδιών, που έπεσε θύμα της επίθεσης, χτυπήθηκε με τόση σφοδρότητα που έπεσε στο έδαφος

Περαστικοί προσπάθησαν να επέμβουν και να σταματήσουν την επίθεση σε βάρος της γυναίκας, που έμεινε επί ώρα τραυματισμένη. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μέρα μεσημέρι, ενώ μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί μια σύλληψη.

ο άγριο σκηνικό της επίθεσης εκτυλίσσεται εν μέσω χάους, που μαίνεται για πέμπτη μέρα, με πανικόβλητους οδηγούς να σπεύδουν σε βενζινάδικα υπό τον φόβο στέρευσης.

Ο οδηγός του δίκυκλου έγινε βίαιος ύστερα από την απόφαση της εργαζόμενης να σταματήσει τον εφοδιασμό στο πρατήριο.

Η Νεραλί έχει εξυπηρετήσει, στο παρελθόν, τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, στο βενζινάδικο της BP.

Εξηγεί, ακόμη, ότι το βενζινάδικό της ήταν από εκείνα που είχαν προτεραιότητα, όσον αφορά στις επείγουσες περιπτώσεις εφοδιασμού βενζίνης.

Ουρές και πανικός στα πρατήρια για λίγη βενζίνη - Σε επιφυλακή ο στρατός

Ουρές, «λουκέτα» και πανικός είναι η κατάσταση που επικρατεί και σήμερα στη Βρετανία, έξω από τα πρατήρια καυσίμων. Καταναλωτές σε πανικό σπεύδουν να αγοράσουν ακόμη και λίγη βενζίνη, ενώ έξω από βενζινάδικο βρήκαν ακόμη και... μαχαίρια.

Σε πρατήριο στο νοτιανατολικό Λονδίνο βγήκαν μέχρι και μαχαίρια. Ένας Βρετανός, εμφανώς εκνευρισμένος από την πολύωρη αναμονή και τις ουρές χιλιομέτρων για λίγη βενζίνη, λογομάχησε με κάποιον άλλον οδηγό, χωρίς να διστάσει μάλιστα, να βγάλει μέχρι και μαχαίρι.

Η κυβέρνηση, δια του υπουργού Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, έκανε έκκληση στους οδηγούς να μην γεμίζουν παλιά μπουκάλια νερού με καύσιμα στα πρατήρια. Μιλώντας στο Sky news υποστήριξε ότι υπάρχουν «πολύ διστακτικές ενδείξεις σταθεροποίησης, οι οποίες δεν θα αποτυπωθούν ακόμα στις ουρές», ενώ πρόσθεσε ότι τα αποθέματα σε πολλά βενζινάδικα έχουν αποκατασταθεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε τέσσερις ιστοσελίδες ψεκ με fake news για covid

Σοφία Μουτίδου: Από την αποθέωση στη σταύρωση, σε 1.200 δευτερόλεπτα


Μακρόν για Ελλάδα: Η φιλία μεταξύ των δύο χωρών μας είναι γερή και συνεχίζεται

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης