Βρετανία: Οκτάχρονη έχασε τα μαλλιά της λόγω ψυχαναγκαστικής διαταραχής που της προκάλεσε η καραντίνα

Βρετανία: Οκτάχρονη έχασε τα μαλλιά της λόγω ψυχαναγκαστικής διαταραχής που της προκάλεσε η καραντίνα

Πρόκειται για την «τριχοτιλλομανία», μια διαταραχή εξαιτίας της οποίας δεν μπορεί να σταματήσει να... τραβάει τα μαλλιά της

8xroni
Σχεδόν φαλακρή έμεινε μια οκτάχρονη στη Βρετανία, η οποία υποφέρει από «τριχοτιλλομανία», μια διαταραχή εξαιτίας της οποίας δεν μπορεί να σταματήσει να... τραβάει τα μαλλιά της.

Αιτία αυτής της διαταραχής είναι το άγχος που της προκάλεσε η καραντίνα αλλά και το κλείσιμο των σχολείων -εξαιτίας του οποίου δεν μπορούσε να συναντήσει τους φίλους της.

Η μικρή Αμέλια απ' το Μπρίστολ άρχισε να τραβάει τις βλεφαρίδες της τον Απρίλιο του περασμένου έτους -καθώς την είχε αγχώσει το πρώτο εθνικό απαγορευτικό-, σταδιακά όμως προχώρησε και στις υπόλοιπες τρίχες του σώματός της.

Σύμφωνα με την οικογένειά της, μολονότι η ζωή της οκτάχρονης έχει μπει σε μία τροχιά προς την κανονικότητα, η ίδια δεν έχει καταφέρει να «κόψει» αυτή τη συνήθεια.

Η τριχοτιλλομανία («τρίχα» και «τίλλω») περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1889 από τον Γάλλο δερματολόγο Francois Hallopeau. Σύμφωνα με το DSM (DSM-IV), ανήκει στην κατηγορία των ιδεοψυχαναγκαστικών διαταραχών, ενώ παλιότερα λογιζόταν ως διαταραχή του ελέγχου των παρορμήσεων.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της διαταραχής και οι μορφές εκδήλωσής της αφορούν συγκεκριμένη συμπεριφορά -«το επαναλαμβανόμενο τράβηγμα των τριχών»- που έχει ως αποτέλεσμα την απόσπαση τριχών. Οι πιο συχνές μορφές είναι το τράβηγμα τριχών από την κεφαλή, των φρυδιών, των βλεφαρίδων κτλ. Το τράβηγμα των τριχών δεν αφορά αποκλειστικά την κεφαλή, αλλά και άλλες περιοχές του σώματος -το πρόσωπο, τα χέρια, τα πόδια, αλλά και σε μη ορατά σημεία, όπως το εφηβαίο και τις μασχάλες.


Ειδήσεις σήμερα:

Κομισιόν: Στέλνει €94 εκατ. σε 20 κράτη-μέλη για την αγορά τεστ - Ανάμεσά τους Ελλάδα και Κύπρος

Συνελήφθη ο δράστης της ληστείας στην οδό Μητροπόλεως - Τον έπιασαν με καλάσνικοφ

Για πρώτη φορά δύο διεμφυλικοί υποψήφιοι μπαίνουν στη Μπούντεσταγκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης