Γερμανία: Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές - «Αδύναμος κρίκος» ο εκλεκτός της Μέρκελ, Λάσετ - Φαβορί ο Όλαφ Σολτς

Γερμανία: Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές - «Αδύναμος κρίκος» ο εκλεκτός της Μέρκελ, Λάσετ - Φαβορί ο Όλαφ Σολτς

Θα είναι στην επόμενη κυβέρνηση ο Σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς και η Πράσινη Αναλένα Μπέρμποκ; - Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

000_9N68P3
Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία μετά την χθεσινή τηλεμαχία όπου οι τρεις υποψήφιοι για την Καγκελαρία έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Μία εβδομάδα πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου και την ανάδειξη του διαδόχου της Μέρκελ, ο Σοσιαλδημοκράτης Ολαφ Σολτς και η Πράσινη Αναλένα Μπέρμποκ εξαπέλυσαν «κοκκινοπράσινη επίθεση» (από τα χρώματα των δύο κομμάτων) στον Χριστιανοδημοκράτη Αρμίν Λάσετ.

Και, όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild», ο Σολτς από το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και η Αναλένα Μπέρμποκ από το κόμμα των Πρασίνων (Die Gruene) ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βάλουν στο περιθώριο τον εκλεκτό της Μέρκελ, τον πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ (CDU).

Η χθεσινή εμφάνιση του «κόκκινου Σολτς» και της «πράσινης Ανανένα» ξεκαθαρίζει το εκλογικό τοπίο στην Γερμανία με τον Άρμιν Λάσετ να αποδεικνύεται ως «ο αδύναμος κρίκος» των εκλογών αυτών που έχουν μία ιδιαιτερότητα:

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο στην πολιτική σκηνή της ατμομηχανής της Ευρωζώνης .

Η 'Ανγκελα Μέρκελ αποχαιρετά τον πολιτικό βίο ύστερα από 16 χρόνια στην Καγκελαρία αφήνοντας το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών εμφανώς αποδυναμωμένο.

Κλείσιμο
Οι φτωχές επιδόσεις του Άρμιν Λάσετ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μετά Μέρκελ εποχή διαγράφεται αβέβαιη και πιθανότατα το κόμμα της να βρεθεί στην αντιπολίτευση.

Στη τρίτη και τελευταία τηλεμαχία, ο εκλεκτός της Μέρκελ πέρασε στην άμυνα με τους Σολτς και Μπέρμποκ να εκτοξεύουν πυρά για την πολιτική του κόμματός του σε εσωτερικά θέματα αλλά και την κλιματική αλλαγή.

Σε ότι αφορά τα θέματα της ασφάλειας και της μετανάστευσης, δεν έγιναν πολλές αναφορές , όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

O Σολτς έκλεισε χθες το... μάτι όχι μόνο στην Αναλένα, επικεφαλής του κόμματος των Πρασίνων αλλά και στο Κόμμα των «Ελεύθερων Δημοκρατών» (FDP) για συνεργασία στη νέα κυβέρνηση.

Αντιθέτως, ο Χριστιανοδημοκράτης Άρμιν Λάσετ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας και το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke).

Σολτς, Λάσετ και Μπέρμποκ ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να συνεργαστούν με το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα (AfD) «Εναλλακτική για τη Γερμανία».

Ειδήσεις σήμερα:

Σε αμηχανία ο Ερντογάν: Fake ραντεβού μπροστά στην ευρωπαϊκή απομόνωση

Γερμανία: Η στρατιωτική αντικατασκοπεία διενεργεί έρευνα για υποθέσεις εξτρεμισμού


Πρώην πορνοστάρ, έγινε πάστορας και 4 χρονιά μετά... επιστρέφει στο OnlyFans λόγω «πολλών επικρίσεων»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης