Αμάλ Κλούνεϊ: Ορίστηκε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ειδική σύμβουλος για τη σύρραξη στο Νταρφούρ του Σουδάν

Αμάλ Κλούνεϊ: Ορίστηκε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ειδική σύμβουλος για τη σύρραξη στο Νταρφούρ του Σουδάν

Τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν λόγο για 300.000 νεκρούς και 2,5 εκατομμύρια εκτοπισμένους σε αυτή τη σύρραξη, που ξεκίνησε το 2003

amal_clooney
Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) ανέθεσε σήμερα στη δικηγόρο Αμάλ Κλούνεϊ, τη σύζυγο του Αμερικανού ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ, τη θέση της ειδικής συμβούλου για τη σύρραξη στο Νταρφούρ του Σουδάν.

Η διακεκριμένη προασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχε κατά το παρελθόν ασχοληθεί με πολλές υποθέσεις στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, το μοναδικό δικαστήριο όπου δικάζονται εγκλήματα πολέμου.

Η αποστολή της που επικεντρώνεται στο Νταρφούρ βρίσκεται μεταξύ των χαρτοφυλακίων που έχει ορίσει o εισαγγελέας του ΔΠΔ Καρίμ Καν, ένα Βρετανός, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Ιούλιο.

«Είμαι ενθουσιασμένος που υποδέχομαι μια τέτοια ομάδα ειδικών και τους ευχαριστώ που δέχθηκαν να εργαστούν στο πλευρό μου ως ειδικοί σύμβουλοι», δήλωσε ο Καν, επισημαίνοντας πως τα 17 μέλη της ομάδας του προέρχονται «από διαφορετικές περιοχές του κόσμου με μια ποικιλομορφία στην κουλτούρα, τις γλώσσες και το γένος».

Ο σύζυγος της Αμάλ Κλούνεϊ, ο ηθοποιός το Χόλιγουντ Τζορτζ Κλούνεϊ είναι γνωστός για τη δέσμευσή του στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Νταρφούρ.

Τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν λόγο για 300.000 νεκρούς και 2,5 εκατομμύρια εκτοπισμένους σε αυτή τη σύρραξη, που ξεκίνησε το 2003. Η Αμάλ Κλούνεϊ είχε εκπροσωπήσει θύματα του Νταρφούρ σε μια ακροαματική διαδικασία του ΔΠΔ σε βάρος του Αλί Κουσαΐμπ, του αρχηγού της Janjaweed, μιας ένοπλης οργάνωσης που δημιούργησε η κυβέρνηση.



Ειδήσεις σήμερα:

Στα 2.255 τα νέα κρούσματα - 352 οι διασωληνωμένοι, 39 θάνατοι

Πατέλης για e-food: Ο νέος εργασιακός νόμος έδωσε επιπλέον δικαιώματα στους ντελιβεραδες - Ψέματα όλα τα άλλα

Στα αμφιθέατρα επιστρέφουν οι φοιτητές - Πώς θα λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης