ΗΠΑ: Κυρώσεις σε πέντε συνεργάτες της Αλ Κάιντα που δρούσαν από την Τουρκία

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε πέντε συνεργάτες της Αλ Κάιντα που δρούσαν από την Τουρκία

Τέσσερις Τούρκοι κι ένας Αιγύπτιος υπήκοος ενεργούσαν ως χρηματοδότες της τρομοκρατικής οργάνωσης

alQaeda
Κυρώσεις σε πέντε μεσάζοντες και χρηματοδότες της Αλ Κάιντα που είχαν την έδρα τους στην Τουρκία, επέβαλε την Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους ξένους εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, για να αποκαλύψουμε και να καταπολεμήσουμε τα δίκτυα οικονομικής υποστήριξης της Αλ Κάιντα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Αντρέα Γκάκι, αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι ο Τούρκος δικηγόρος, γεννημένος στην Αίγυπτο, Ματζντί Σαλίμ - ο εγκέφαλος του γκρουπ - και ένας άλλος Αιγύπτιος υπήκοος, ο Μοχάμεντ Νασρ αλ-Ντιν αλ – Γκαζλάνι, λειτουργούσαν ως οικονομικοί μεσάζοντες για την Αλ-Κάιντα στην Τουρκία. Μαζί τους συνεργάζονταν τρεις Τούρκοι υπήκοοι, ο Cebrail Güzel, ο Soner Gürleyen και ο Nurettin Muslihan, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι συνέβαλαν στη διευκόλυνση του δικτύου της Αλ-Κάιντα σε όλη την Τουρκία και στη γειτονική Συρία.

Αποτέλεσμα των ενεργειών του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, είναι το «πάγωμα» κάθε περιουσιακού στοιχείου των συγκεκριμένων ατόμων, το οποίο βρίσκεται υπό τη δικαιοδοσία των ΗΠΑ, ενώ αποκλείονται από μεγάλο μέρος του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Εμβόλια: Χάσμα στην εμβολιαστική κάλυψη ανάμεσα σε περιοχές της Αττικής

EUMED 9: Κρίσιμη σύνοδος με τον Μακρόν στην Αθήνα, μετά τη «βόμβα» της AUKUS

Κρήτη: Τρόμος για 18χρονη στην Κίσσαμο - Δέχθηκε επίθεση με χημικό υγρό - Συνελήφθη 56χρονος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης