Γερμανικές εκλογές: Η τρίτη τηλεμαχία αναμένεται να «δείξει» τον διάδοχο της Μέρκελ

Γερμανικές εκλογές: Η τρίτη τηλεμαχία αναμένεται να «δείξει» τον διάδοχο της Μέρκελ

Το βράδυ της Κυριακής οι τρεις υποψήφιοι για την Καγκελαρία Άρμιν Λάσετ, Όλαφ Σολτς και Αναλένα Μπέρμποκ καλούνται να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό - Σταθερά προηγείται το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών

debate_germany
Την Κυριακή θα κριθεί το προεκλογικό παιχνίδι στη Γερμανία με τους τρεις υποψηφίους για την Καγκελαρία της Γερμανίας να συμμετέχουν στην τρίτη και τελευταία τηλεμαχία, μία εβδομάδα πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου.

Όλαφ Σολτς από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), Άρμιν Λάσετ από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και Αναλένα Μπέρμποκ από τους Πράσινους (Die Gruene) θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για τελευταία φορά σε τηλεοπτικό πλατό, με δύο γυναίκες δημοσιογράφους να συντονίζουν την τηλεμαχία.

Η 46χρονη Ελληνίδα Λίντα Ζερβάκη, καταξιωμένη δημοσιογράφος του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου «ProSieben» και η Γερμανίδα τηλεπαρουσιάστρια του καναλιού «SAT.1», Kλαούντια φον Μπράουχιτς θα απευθύνουν τις ερωτήσεις τους στους τρεις υποψηφίους για την Καγκελαρία, στις 9.15 μ.μ ώρα Ελλάδας.

Στόχος οι αναποφάσιστοι

Όπως γράφει ο γερμανικός Τύπος, στόχος και των τριών υποψηφίων για την Καγκελαρία είναι να αλιεύσουν ψήφους από την «δεξαμενή» των αναποφάσιστων που έχει αυξηθεί σημαντικά αγγίζοντας το 40%, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Άλενσμπαχ που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

Μόνο το 60% των ψηφοφόρων έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει. Πριν από τέσσερα χρόνια, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 65% και το 2013 έφθανε το 76%. Πάντως, χάρη στην ψηφοφορία μέσω της επιστολικής ψήφου, αναμένεται υψηλή συμμετοχή.

Σύμφωνα με όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών προηγείται σταθερά και κατακτά με άνεση την πρώτη θέση. Το κόμμα της Μέρκελ, Χριστιανοδημοκράτες, ακολουθεί στη δεύτερη θέση με διαφορά τουλάχιστον τεσσάρων μονάδων από το κόμμα (CDU) με υποψήφιο για την Καγκελαρία τον Όλαφ Σολτς.

Έπεται το κόμμα της «πράσινης» Αναλένα Μπέρμποκ (Die Gruene), το οποίο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα είναι τρίτο στις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου.


Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Καλιφόρνια: Τυλίγουν με κουβέρτα πυρόσβεσης το μεγαλύτερο δέντρο του κόσμου - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Πρωτοφανές επεισόδιο στον Πειραιά: Γονείς, αρνητές της Covid, έσυραν καθηγητές σε αστυνομικό τμήμα!

Ολλανδία: Δύο νεκροί από επίθεση με μαχαίρι - Άντρας έριχνε από μπαλκόνι με βαλλίστρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης