Η Σουηδία θα εμβολιάσει κατά του κορωνοϊού τα παιδιά ηλικίας 12 με 15 ετών αργότερα μέσα στο φθινόπωρο, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Στέφαν Λεβέν.
«(Ο εμβολιασμός) Μειώνει τον κίνδυνο για σοβαρή νόσηση και τον κίνδυνο απουσιών από το σχολείο», είπε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου.
Ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των Σουηδών, ηλικίας άνω των 16 ετών, δηλαδή η ηλικιακή αυτή ομάδα που έχει δικαίωμα εμβολιασμού, έχει λάβει την πρώτη δόση και σχεδόν το 75% είναι πλήρως εμβολιασμένο.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.