Γερμανία: Προβάδισμα 5,5% δίνει στους Σοσιαλδημοκράτες νέα δημοσκόπηση

Γερμανία: Προβάδισμα 5,5% δίνει στους Σοσιαλδημοκράτες νέα δημοσκόπηση

Αγεφύρωτη παραμένει η διαφορά σύμφωνα με την Bild - Σταθερό στο 20,5% το ποσοστό των Χριστιανοδημοκρατών (φωτογραφία) - Στο 15% οι πράσινοι που συνεχίζουν να χάνουν έδαφος

24682505
Δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild, φέρει και πάλι τους Σοσιαλδημοκράτες να προηγούνται.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, η οποία θα δημοσιευτεί αναλυτικά στο αυριανό της φύλλο, το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) παραμένει πρώτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων με σταθερό ποσοστό (26%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU / CSU) παραμένουν δεύτεροι με επίσης σταθερό το ποσοστό τους 20,5%.

Οι Πράσινοι, αντιθέτως, παραμένουν μεν τρίτο κόμμα, αλλά χάνουν μισή ποσοστιαία μονάδα και το ποσοστό τους διαμορφώνεται στο 15%. Ακολουθούν οι (επίσης) σταθεροί Φιλελεύθεροι (FDP) με 12,5 %. Η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έχει άνοδο 0,5% και το ποσοστό της ανέρχεται στο 11,5%, ενώ η Αριστερά (Die Linke) με 6,5 % διατηρεί επίσης το ποσοστό της προηγούμενης εβδομάδας. Τα άλλα κόμματα συγκεντρώνουν συνολικά και πάλι το 8 %.


Ειδήσεις σήμερα:

Bloomberg: Τι να περιμένουμε τους επόμενους έξι μήνες της πανδημίας

Καιρός: Βελτιώνεται ο καιρός την Τρίτη με άνοδο της θερμοκρασίας, 33άρια το Σαββατοκύριακο - Δείτε βίντεο

Η Σάκκαρη και επίσημα στο Νο13 της παγκόσμιας κατάταξης - Άνοδος ρεκόρ για Ραντουκάνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης