Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν νωρίς τα ξημερώματα της Κυριακής έξω από ένα νυχτερινό μαγαζί, στο κέντρο τουΕδιμβούργου, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς, τραυματίζοντας πέντε άτομα.
Ακολούθησε καταδίωξη από αστυνομικές δυνάμεις, με συνέπεια ο οδηγός του οχήματος να αναπτύξει ταχύτητα και λίγα χιλιόμετρα μετά, να συγκρουστεί με ένα λεωφορείο, σύμφωνα με την ενημέρωση της τοπικής αστυνομίας.
Οι τραυματίες - δύο άνδρες, 39 και 60 ετών και τρεις γυναίκες, 37, 22 και 65 ετών - νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση, ενώ ένας 36χρονος συνελήφθη, καθώς κρίθηκε πως «είχε άμεση σχέση με το συμβάν».
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).