Βόρεια Μακεδονία: Στους 14 οι νεκροί από την πυρκαγιά σε μονάδα COVID-19

Βόρεια Μακεδονία: Στους 14 οι νεκροί από την πυρκαγιά σε μονάδα COVID-19

Σε εξέλιξη οι έρευνες για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άλλα θύματα -  Οι εισαγγελείς έδωσαν διαταγή να γίνουν νεκροψίες και να αναγνωριστούν τα πτώματα

nmacedonia_fire_covid
Η εισαγγελία ανακοίνωσε σήμερα πως έδωσε εντολή για να πραγματοποιηθεί νεκροψία στα πτώματα 14 ανθρώπων που έχασαν χθες, Τετάρτη, τη ζωή τους σε σφοδρή πυρκαγιά που σημειώθηκε σε μονάδα για ασθενείς με την Covid-19 στη Βόρεια Μακεδονία, προσθέτοντας πως έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άλλα θύματα.



«Οι εισαγγελείς έδωσαν τη διαταγή να γίνουν νεκροψίες και να αναγνωριστούν τα πτώματα των 14 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά και ερευνούμε για να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν άλλοι νεκροί», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ είχε δηλώσει νωρίτερα πως η πυρκαγιά εκδηλώθηκε «σε κέντρο για ασθενείς με Covid-19 στο Τέτοβο» και πως «έκρηξη προκάλεσε την πυρκαγιά».

nmacedonia_fire_covid_art






Κλείσιμο
Η αιτία της έκρηξης παραμένει ακόμη άγνωστη. Πέντε εισαγγελικοί λειτουργοί βρίσκονται επιτόπου και διενεργούν έρευνα για την τραγωδία.

Το πυροσβεστικό σώμα, ειδοποιήθηκε περί τις 21:00 (σ.σ. τοπική ώρα· 22:00 ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε πως οι δυνάμεις του κατέσβεσαν την πυρκαγιά μέσα σε 45 λεπτά.



«Η πυρκαγιά ήταν τεράστια» καθώς επειδή η μονάδα ήταν προκάτ «καίγονταν πλαστικά», εξήγησε ο υποδιοικητής της πυροσβεστικής στο Τέτοβο, ο Σάσο Τράιτσεφσκι, σε τηλεοπτικό δίκτυο. «Βγάζαμε θύματα ενώ σβήναμε τις φλόγες», πρόσθεσε.

Η προκάτ μονάδα για ασθενείς με την COVID-19 στήθηκε την περασμένη χρονιά στο νοσοκομειακό κέντρο στο Τέτοβο, πόλη περίπου 52.000 κατοίκων όπου ζουν κυρίως μέλη της αλβανικής μειονότητας στη Βόρεια Μακεδονία.

Η χώρα των δύο εκατομμυρίων κατοίκων, με εύθραυστο σύστημα υγείας, όπου ο μέσος μισθός δεν ξεπερνά τα 460 ευρώ, καταγράφει το τελευταίο διάστημα αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2, που αποδίδεται στην παραλλαγή Δέλτα του νέου κορωνοϊού. Είχει άρει τα περιοριστικά μέτρα το καλοκαίρι.

Σε ορισμένες περιοχές, τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει ασφυκτικά, ειδικά όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλότερα, όπως στο Τέτοβο. Η χώρα καταγράφει κάπου τριάντα θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σε ημερήσια βάση. Συνολικά, η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει στοιχίσει πάνω από 6.100 ζωές στη Βόρεια Μακεδονία. Τις προηγούμενες 24 ώρες, καταγράφηκαν 701 κρούσματα και 24 θάνατοι.

Και άλλες χώρες έχουν θρηνήσει δεκάδες θύματα εξαιτίας πυρκαγιών σε μονάδες νοσοκομείων για ασθενείς με την COVID-19, ειδικά η Ινδία και το Ιράκ -σε αυτή την τελευταία χώρα τον Απρίλιο και τον Ιούλιο ξέσπασαν φωτιές όταν εξερράγησαν φιάλες οξυγόνου.

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν πριν από λίγο ότι θα δώσουν νεότερα στοιχεία για την τραγωδία το πρωί.

Ειδήσεις σήμερα

Πέθανε ο Γκας Πορτοκάλος - Ο αγαπημένος Έλληνας μπαμπάς από το «Γάμος αλά ελληνικά»

Κορωνοϊός: Αποκλιμάκωση παρουσιάζουν τα κρούσματα - Ανησυχία για τους νέους

Σφίγγει ο κλοιός των ερευνών για τους εικονικούς εμβολιασμούς - Στον Παλαμά Καρδίτσας κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης