Κορωνοϊός - Γερμανία: «Το τέλος του ιού θα έρθει την άνοιξη»

Κορωνοϊός - Γερμανία: «Το τέλος του ιού θα έρθει την άνοιξη»

Τι λέει ο επικεφαλής της Ένωσης Ιατρών Ασφαλιστικών Ταμείων

german_corona_09
«Η πανδημία θα διαρκέσει ίσως άλλους έξι έως εννέα μήνες. Εκτιμώ ότι ο κορωνοϊός θα τελειώσει την άνοιξη του 2022. Μέχρι τότε, το ποσοστό εμβολιασμού θα είναι λίγο υψηλότερο, αλλά πάνω απ 'όλα ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν αναρρώσει με αντισώματα θα αυξηθεί. Οι περιορισμοί θα γίνουν τότε πιθανόν εντελώς περιττοί», είπε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ιατρών Ασφαλιστικών Ταμείων (KBV) Αντρέας Γκάσεν σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας του Ντίσελντορφ «Rheinische Post».

Πρόσθεσε δε ότι «ο αριθμός των λοιμώξεων θα αυξηθεί ξανά το φθινόπωρο. Ωστόσο, ο αριθμός των σοβαρών ασθενειών θα παραμείνει πολύ χαμηλότερος από αυτόν του περασμένου χειμώνα».

Επίσης, ο γενικός γραμματέας της Γερμανικής Διεπιστημονικής Ένωσης Εντατικής και Επείγουσας Ιατρικής (DIVI), Φλόριαν Χόφμαν, αναμένει εμβόλια για βρέφη και από το 2022. «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι από το επόμενο έτος θα υπάρχουν εμβόλια εγκεκριμένα για όλες τις ηλικιακές ομάδες, ακόμη και για νεογέννητα», δήλωσε ο παιδίατρος στις εφημερίδες του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke. «Γίνονται διάφορες μελέτες από την Biontech και τη Moderna αυτή τη στιγμή, μερικές μάλιστα και για βρέφη. Εκτιμώ ότι εμβόλιο για παιδιά κάτω των δώδεκα ετών θα υπάρχει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Αυτή η ηλικιακή ομάδα αναμένεται ότι θα λαμβάνει μειωμένη δόση εμβολίου», πρόσθεσε ο Χόφμαν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα

Κρήτη: Αγωνία για την διασωληνωμένη έγκυο με κορωνοϊό: Δεν μπόρεσαν να κάνουν καισαρική οι γιατροί

Ο Μίκης Θεοδωράκης πέρασε στην αθανασία

Εικόνες-σοκ από το δυστύχημα στο οποίο σκοτώθηκε ο Mad Clip
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης