Νέα Υόρκη: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό στα δημόσια σχολεία

Νέα Υόρκη: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό στα δημόσια σχολεία

Μέχρι τώρα έχει ήδη εμβολιαστεί το 63% των εργαζομένων σε σχολεία -  Σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου της Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάσιο θα πρέπει 148.000 εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στα σχολεία τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να εμβολιαστούν έστω και με μία δόση

000_9LJ4XM
Η Νέα Υόρκη επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε εκπαιδευτικούς και προσωπικό στα δημόσια σχολεία της Πολιτείας, σύμφωνα με αξιωματούχους.  Αυτή η εξέλιξη έρχεται την ώρα που το μεγαλύτερο σχολικό σύστημα των ΗΠΑ προετοιμάζεται για την έναρξη των μαθημάτων που θα γίνει τον Σεπτέμβριο, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Σημειώνεται πως οι δάσκαλοι, όπως και άλλοι εργαζόμενοι της πόλης, θα πρέπει να υποβάλλονται σε εμβόλια ή να ελέγχονται εβδομαδιαίως για τον κορωνοϊό.  Σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου της Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάσιο θα πρέπει 148.000 εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στα σχολεία τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να εμβολιαστούν έστω και με μία δόση. 

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές οι επιπτώσεις σε όσους δεν εμβολιαστούν υποχρεωτικά. Ωστόσο η προηγούμενη επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού περιελάμβανε την αναστολή εργασίας για εκείνους που θα αγνοούσαν τη συγκεκριμένη υπόδειξη.

Το 63% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί

Μέχρι τώρα έχει ήδη εμβολιαστεί το 63% των εργαζομένων σε σχολεία. Πάντως σε αυτό τον αριθμό δεν περιλαμβάνονται όσοι έχουν εμβολιαστεί εκτός Νέας Υόρκης. Πάντως μέχρι τώρα δεν έχει ξεκαθαριστεί ποια θα είναι η αντίδραση των εκπαιδευτικών σωματείων.

Η επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού έρχεται την ώρα που η πολιτεία της Νέας Υόρκης και άλλες πολιτείες δίνουν μάχη με την μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται η πίεση περισσότερους εμβολιασμούς. 

Είναι ενδεικτικό ότι από την προηγούμενη εβδομάδα για να μπορεί κάποιος να εισέλθει σε εστιατόρια, γυμναστήρια και άλλους δημόσιους χώρους θα πρέπει να επιδεικνύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού του. Υπενθυμίζεται πως η Νέα Υόρκη ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι πρέπει να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και γηροκομεία. 



Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στα Βίλια: Καίγονται τα πρώτα σπίτια - Στη μάχη με τις φλόγες 21 εναέρια μέσα

Μητσοτάκης για Αφγανιστάν: Θα αποτρέψουμε μαζική εισροή μεταναστών όπως και το 2020 στον Έβρο

Αστυνομία, ΕΥΠ και Πυροσβεστική κυνηγούν τους εμπρηστές - 25 συλλήψεις σε 20 μέρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης