Πούτιν - Μέρκελ: Μετά τα λουλούδια, τους χώρισε... ο Ναβάλνι

Πούτιν - Μέρκελ: Μετά τα λουλούδια, τους χώρισε... ο Ναβάλνι

Διαφορετική θέση για την υπόθεση φυλάκισης του Αλεξέι Ναβάλνι εξέφρασαν οι ηγέτες Γερμανίας και Ρωσίαςμετα τη συνάντησής τους στο Κρεμλίνο - Τι ζήτησε η Μέρκελ και τι απάντησε ο Πούτιν - Τι είπαν για το Αφγανιστάν

putin_merkel_1
Μπορεί στην αρχή της συνάντησής τους, ο Βλαντιμίρ Πούτιν να υποδέχτηκε την Άνγκελα Μέρκελ με μια ανθοδέσμη, με τους δυο ηγέτες να δείχνουν αρκετά ευδιάθετοι, ωστόσο στις δηλώσεις που ακολούθησαν ενώπιον των δημοσιογράφων μετά την ολοκλήρωσή της και όταν ερωτήθηκαν για τον Αλεξέι Ναβάλνι, το πράγμα σοβάρεψε.

«Είναι μη αποδεκτή από εμάς η φυλάκισή του. Αυτή είναι η θέση που εκφράζω, απαιτούμε την απελευθέρωσή του και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την υπόθεση» είπε η Μέρκελ.



Από την πλευρά του, ο Πούτιν ανέφερε πως ο Ναβάλνι δεν έχει φυλακιστεί για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, ενώ απαίτησε σεβασμό για τις αποφάσεις των δικαστηρίων της χώρας του.

«Κανείς δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από πολιτικές δραστηριότητες για να εκπληρώσει τα επιχειρηματικά του σχέδια, παραβιάζοντας, μάλιστα, τους νόμους» είπε ο Ρώσος πρόεδρος, απαντώντας στη Γερμανίδα καγκελάριο.

Τι είπαν για το Αφγανιστάν

Στις δηλώσεις που έκαναν για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, η Μέρκελ προέτρεψε τον Πούτιν να επικοινωνήσει με τους Ταλιμπάν και τους γνωστοποιήσει τη σημασία της ασφαλούς απομάκρυνσης πολιτών από την Καμπούλ. «Στη Γερμανία θεωρούμε πολύ σημαντική την ασφαλή απομάκρυνση ανθρώπων που δούλεψαν για εμάς για περισσότερα από 20 χρόνια. Αυτοί οι Αφγανοί πολίτες θα έχουν κι ένα μέρος για να μείνουν στη Γερμανία».

Από την πλευρά του, ο Πούτιν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αποτρέψει την «κατάρρευση» του Αφγανιστάν. «Η οργάνωση των Ταλιμπάν ελέγχει ολόκληρη, σχεδόν, τη χώρα. Υπάρχει μια πραγματικότητα και βάσει αυτής οφείλουμε να προχωρήσουμε, αποτρέποντας την κατάρρευση του Αφγανιστάν».


Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 3.625 τα κρούσματα - 30 θάνατοι, 296 οι διασωληνωμένοι

Ερντογάν: Διεκδικεί ρόλο διαμεσολαβητή Ταλιμπάν - Δύσης, συμπλέει με την Αθήνα για το μεταναστευτικό

Αφγανιστάν - Βίντεο: Γονείς δίνουν τα παιδιά τους σε στρατιώτες για να τα περάσουν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης