«Πρόστυχο» ξύλινο γλυπτό σε ναό της Αγγλίας γίνεται viral στο διαδίκτυο (Φωτογραφίες)

«Πρόστυχο» ξύλινο γλυπτό σε ναό της Αγγλίας γίνεται viral στο διαδίκτυο (Φωτογραφίες)

Aν και βρίσκεται στο ναό από το 1990, μόλις πρόσφατα έγινε αντιληπτό από τους επισκέπτες και φυσικά... έγινε ήδη διάσημο

hereforf
Μία -ιδιαιτέρως- άσεμνη σκαλιστή φιγούρα μέσα στην εκκλησία των Αγίων Πάντων στο Hereford της Αγγλίας κάνει τα τελευταία 24ωρα τον γύρο του διαδικτύου.

Το ξύλινο «γλυπτό» απεικονίζει έναν άνδρα, ο οποίος κρατάει ανοιχτά τα πόδια του δείχνοντας τα γεννητικά του όργανα. Αν και βρίσκεται εκεί ήδη από το 1990, όταν έγινε ανακαίνιση στον ναό, μόλις πριν από λίγες ημέρες έγινε αντιληπτό από τους επισκέπτες της εκκλησίας. Κι όπως είναι λογικό... έγινε viral.

figure


Ωστόσο, πολλοί αμφισβήτησαν την αυθεντικότητά του, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεσολαβήσει ακόμα και η ιστοσελίδα Snopes, προκειμένου να την επιβεβαιώσει. Η φιγούρα υπολογίζεται πως είναι σκαλισμένη πάνω στο ξύλο ήδη από τον 15ο αι. σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hereford Times.

Μάλιστα, το 1998 ένας εφημέριος, ο Andrew Mottram είχε προτείνει η φιγούρα να χρησιμοποιηθεί ως «attraction» και να τυπωθεί σε card-postals, προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα χρηματικό ποσό για την συντήρηση του ναού. Φυσικά, τα σχέδια του «ναυάγησαν», αφού κανένας δεν δέχτηκε την πρότασή του.

Καταγραφη


Έτσι, η φιγούρα παρέμεινε στο ναό, με τους επισκέπτες να αγνοούν την ύπαρξή της, αφού βρίσκεται έξι πόδια πάνω από το κεφάλι τους  και σχεδόν δεν φαίνεται. Σύμφωνα με την Sun, ο άντρας που απεικονίζεται έχει και παρατσούκλι, το οποίο είναι «Seamus O’Toole».

Κλείσιμο
Όπως φαίνεται όμως, αυτή δεν ήταν το μόνο άσεμνο έκθεμα, που βρίσκεται στο ναό. Στο προαύλιο του, βρέθηκε μία ακόμα φιγούρα, λαξευμένη σε πέτρα αυτή την φορά, με μία γυναίκα, να κάνει ακριβώς την ίδια κίνηση με τον O’Toole, δείχνοντας τα γεννητικά της όργανα.

nagigs
woman_figure



Ειδήσεις σήμερα:

Εύβοια - Κοπέρνικος: Ίσως έχουν καεί 700.000 στρέμματα - Η μεγαλύτερη φωτιά όλων των εποχών...

Ilyushin και Beriev θα ρίχνουν ταυτόχρονα 110 τόνους νερού σε Εύβοια και Πελοπόννησο σε κάθε πτήση

Facebook: Έκλεισε εκατοντάδες λογαριασμούς που διέδιδαν «fake news» για τα εμβόλια του κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης