Βουλγαρία: Πολιτική αντιπαράθεση για την βοήθεια στα Σκόπια για τις πυρκαγιές

Βουλγαρία: Πολιτική αντιπαράθεση για την βοήθεια στα Σκόπια για τις πυρκαγιές

Δεν είναι δυνατόν ν’ αποστέλλεται βουλγαρική βοήθεια πυρόσβεσης στα Σκόπια, όταν την ίδια ώρα τα πύρινα μέτωπα στη Βουλγαρία πληθαίνουν, λέει ο νικητής των πρόσφατων εκλογών

voulgaria-foties-548
Eν αναμονή σχηματισμού νέας κυβέρνησης στη Βουλγαρία, ο ηγέτης τους κόμματος «Υπάρχει τέτοιος λαός» Σλάβι Τρίφονοβ, νικητής των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών στη χώρα, επέκρινε δημόσια τον Βούλγαρο πρόεδρο Ρούμεν Ράντεφ και την υπηρεσιακή κυβέρνηση του Στέφαν Γιάνεφ, για την αποστολή πέντε πυροσβεστικών οχημάτων στη Βόρεια Μακεδονία προκειμένου να βοηθήσουν στην κατάσβεση πυρκαγιών που μαίνονται.

Μ’ ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο γνωστός τραγουδιστής και παρουσιαστής, σχολίασε πως δεν είναι δυνατόν ν’ αποστέλλεται βουλγαρική βοήθεια πυρόσβεσης στα Σκόπια, όταν την ίδια ώρα τα πύρινα μέτωπα στη Βουλγαρία πληθαίνουν.

«Είναι υπέροχο να είσαι αλληλέγγυος και να παρέχεις βοήθεια και υποστήριξη, αλλά δεν νομίζω ότι όταν καίγεται το σπίτι σου και το σπίτι του γείτονα ταυτόχρονα, πρέπει να πας πρώτα στον γείτονα. Είναι υπέροχο που βοηθάμε τη Βόρεια Μακεδονία και αυτό είναι το σωστό. Όμως στη χώρα μας, οι πυροσβέστες δεν είναι αρκετοί και οι δασικοί υπάλληλοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές» σχολίασε ο Τριφίνοβ, το κόμμα του οποίου καλείται να σχηματίσει τη νέα βουλγαρική κυβέρνηση.

voulgaria-politikos-1
voulgaria-skopia-foties-54
Κλείσιμο


Να σημειωθεί πως η φωτιά που ξέσπασε στην πόλη Πέχτσεβο στο ανατολικό άκρο της Βόρειας Μακεδονίας, απειλεί και τη Βουλγαρία. Όπως έγινε γνωστό ο βουλγαρικός δήμος του Σιμιτλί, ενημέρωσε τις Αρχές πως η φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα τα σύνορα και απέχει μόλις δύο χιλιόμετρα από τη μεθοριακή γραμμή, επισημαίνοντας πως υπάρχει κίνδυνος οι ισχυροί άνεμοι να μεταφέρουν τις φλόγες γρήγορα στη βουλγαρική πλευρά των συνόρων.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Δωρίδα – Δραματικό μήνυμα από τον δήμαρχο: «Η φωτιά πάει όπου θέλει, όποτε θέλει»

Φωτιά στην Αττική: Συνεχίζεται η αγωνία - Σε Ιπποκράτειο Πολιτεία και Αφίδνες τα κύρια μέτωπα - Εντολή εκκένωσης για το Καλέντζι

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια: «Μάχη» για να σωθεί το Μαντούδι - Εκατοντάδες απεγκλωβισμοί από παραλίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης