Γουαδελούπη: Lockdown για τουλάχιστον 3 εβδομάδες

Γουαδελούπη: Lockdown για τουλάχιστον 3 εβδομάδες

 «Απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα από τις 20:00 ως τις 05:00», ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας στους κατοίκους δεν θα επιτρέπεται να κινούνται πέραν «ακτίνας 10 χιλιομέτρων από την κατοικία τους»

Guadeloupe
Στο γαλλικό νησί της Γουαδελούπης, στην Καραϊβική, θα τεθούν εκ νέου σε ισχύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα από αύριο Τετάρτη, εξαιτίας της αστραπιαίας αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η νήσος των γαλλικών Αντιλλών ακολουθεί τη γειτονική της Μαρτινίκα, όπου επίσης επιβλήθηκε lockdown για τρεις εβδομάδες από το βράδυ της Παρασκευής.

Θα εφαρμοστεί «απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα από τις 20:00 ως τις 05:00», ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας στους κατοίκους δεν θα επιτρέπεται να κινούνται πέραν «ακτίνας 10 χιλιομέτρων από την κατοικία τους», τόνισε ο νομάρχης Αλεξάντρ Ροσάτ, ο οποίος χαρακτήρισε «απολύτως απαραίτητα» τα μέτρα αυτά, μπροστά στην ανάφλεξη των μολύνσεων.

Η νήσος Ρεϊνιόν, άλλη γαλλική περιφέρεια, στον Ινδικό Ωκεανό, τέθηκε και αυτή από την Παρασκευή υπό περιοριστικά μέτρα για να ανασχεθεί η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Στις υπεράκτιες γαλλικές περιφέρειες, το ποσοστό των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί πλήρως είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό στη μητροπολιτική Γαλλία και τα τοπικά συστήματα υγείας είναι αντιμέτωπα με την απειλή να υποστούν πολύ σύντομα απόλυτο κορεσμό.


Ειδήσεις σήμερα:

Αλλάζουν τα εμβόλια των Pfizer και Moderna για να καλύπτουν και τη μετάλλαξη Δέλτα - Αναπροσαρμόζεται και η τιμή τους

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 3 νεκροί και ένας τραυματίας σε πυροβολισμούς στην Νότια Καρολίνα - Δείτε βίντεο

Ολυμπιακοί Αγώνες, Στίβος: Τραυματίστηκε και έμεινε εκτός τελικού τριπλούν ο Τσιάμης - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης