Γερμανία: Το 57% έχει αρνητική άποψη για τον Άρμιν Λάσετ μετά τις καταστροφές στη δυτική Γερμανία

Επιβαρυντική φαίνεται ότι ήταν και η αρνητική δημοσιότητα που έλαβε το περιστατικό με τον ίδιο να γελάει, ενώ ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ εξέφραζε τη θλίψη του για τα θύματα της θεομηνίας

Τουλάχιστον ένας στους δύο Γερμανούς βλέπει επικριτικά τη στάση του υποψήφιου Καγκελάριου της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και Πρωθυπουργού της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ κατά τις πρόσφατες πλημμύρες, οι οποίες μάλιστα έπληξαν ιδιαίτερα το κρατίδιό του. Επιβαρυντική φαίνεται ότι ήταν και η αρνητική δημοσιότητα που έλαβε το περιστατικό με τον ίδιο να γελάει, ενώ ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ εξέφραζε τη θλίψη του για τα θύματα της θεομηνίας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa για λογαριασμό της Bild am Sonntag, το 57% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά τους χειρισμούς του κ. Λάσετ, ενώ μόλις το 23% τις βλέπει θετικά. Στο ίδιο πνεύμα, αρνητικές είναι οι κρίσεις του 46% για την υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ, για τη στάση της οποίας εκφράζεται θετικά μόνο το 22%. Καλύτερες είναι οι απόψεις για τον υπουργό Οικονομικών και υποψήφιο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την Καγκελαρία Όλαφ Σολτς, με 39% θετικές κρίσεις και 29% αρνητικές. Ακόμη πιο θετικό είναι το ισοζύγιο των απόψεων για την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με 60% θετικές γνώμες και 25% αρνητικές.

Αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα και υπήρχε η δυνατότητα για απευθείας επιλογή Καγκελάριου, ο κ. Λάσετ θα εξασφάλιζε 15%, με απώλεια 5 μονάδων από την προηγούμενη εβδομάδα, η κυρία Μπέρμποκ θα παρέμενε στο 14% και ο κ. Σολτς, αυξάνοντας τη δύναμή του κατά 3 μονάδες, θα έφτανε το 21%.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Μύκονος: «Κορωνοπάρτι» Ισραηλινών σε πολυτελή βίλα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Αλόννησος: Νεκρός από ψαροντούφεκο ο «Κωστής», η φώκια-«μασκότ» του νησιού - Δείτε φωτογραφία

Δέσποινα Βανδή: Η πρώτη της ανάρτηση στο Instagram μετά τον χωρισμό με τον Ντέμη Νικολαΐδη - Το «μήνυμα» στην λεζάντα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr