Ισπανία: Στη φυλακή Βρετανός χάκερ - Παραβίαζε λογαριασμούς διασήμων στο Twitter
Ο 22χρονος Τζόζεφ Ο΄ Κόνορ συνελήφθη στην Ισπανία, έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ, οι οποίες τον υποψιάζονται ότι συμμετείχε στην πειρατεία 130 λογαριασμών στο Twitter γνωστών προσωπικοτήτων, τον Ιούλιο του 2020
Η δικαιοσύνη «διέταξε την προφυλάκιση του Τζόζεφ Τζέιμς Ο΄ Κόνορ, ο οποίος καταζητείται από τις ΗΠΑ για το έγκλημα της εκβίασης», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος Τύπου δικαστηρίου της Μαδρίτης, που είναι επιφορτισμένο με τις εκδόσεις.
«Ο δικαστής εκτίμησε πως υπάρχει κίνδυνος διαφυγής λόγω της έλλειψης διασυνδέσεων (του άνδρα με την Ισπανία) και της σοβαρότητας των γεγονότων» που του προσάπτονται, συμπλήρωσε.
Ο 22χρονος Τζόζεφ Ο΄ Κόνορ συνελήφθη στην Ισπανίαχθες, έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ, οι οποίες τον υποψιάζονται ότι συμμετείχε στην πειρατεία 130 λογαριασμών στο Twitter γνωστών προσωπικοτήτων, τον Ιούλιο του 2020.
Η ομοσπονδιακή δικαιοσύνη των ΗΠΑ απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος του για αυτήν τη θεαματική επίθεση, στο στόχαστρο της οποίας βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Τζο Μπάιντεν, υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές εκείνη την περίοδο, οι δισεκατομμυριούχοι Ίλον Μασκ και Μπιλ Γκέιτς και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).