Γερμανία: Για κίνδυνο έξαρσης του κορωνοϊού στις πληγείσες περιοχές μιλούν οι Αρχές

Γερμανία: Για κίνδυνο έξαρσης του κορωνοϊού στις πληγείσες περιοχές μιλούν οι Αρχές

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης από τις φονικές πλημμύρες, πολλοί άνθρωποι είναι συγκεντρωμένοι σε περιορισμένους χώρους – Οι αρχές καλούν στην τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού

germania_plimmires
Για έξαρση του κορωνοϊού στις περιοχές της Ρηνανίας - Παλατινάτου και της Βόρειας ΡηνανίαςΒεστφαλίας που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες προειδοποιούν οι υγειονομικές αρχές και των δύο κρατιδίων.

«Αυτή τη στιγμή πολλοί άνθρωποι είναι συγκεντρωμένοι σε περιορισμένους χώρους προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού την κατάσταση» τόνισε ο υπεύθυνος επικοινωνίας για την πανδημία στη Ρηνανία - Παλατινάτο Ντάβιντ Φράιχελ, προσθέτοντας: «Πρέπει λοιπόν να είμαστε προσεκτικοί ώστε η κατάσταση να μην μετατραπεί σε γεγονός υπερμετάδοσης του ιού».

Η κυβέρνηση του κρατιδίου ετοιμάζει ειδική εκστρατεία εμβολιασμού στις πληγείσες περιοχές, ενώ τα περισσότερα μέλη των σωστικών συνεργείων είναι πλήρως εμβολιασμένα.


Αντίστοιχα, το υπουργείο Υγείας της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας προειδοποίησε με ανακοίνωσή του για «αυξημένο κίνδυνο εξάπλωσης της Covid-19, λόγω της στέγασης πολλών ατόμων σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης» και συνέστησε τη χρήση μάσκας, τη διενέργεια συχνών τεστ και τον καλό εξαερισμό των χώρων. Σε πολλά από τα καταφύγια έχουν δημιουργηθεί και δομές ιατρικής περίθαλψης, καθώς πολλά ιδιωτικά ιατρεία έχουν καταστραφεί ή υποστεί μεγάλες ζημιές από τις πλημμύρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Πρίγκιπας Χάρι: Σε ποιον συγγραφέα άνοιξε την καρδιά του;


Απίστευτο περιστατικό: Αυστραλός «το 'σκασε» από ξενοδοχείο καραντίνας... με σκοινί από σεντόνια!


Την άρση της ασυλίας του Κωνσταντίνου Μπογδάνου αποφάσισε η Βουλή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης