Γερμανία: Οι σειρήνες που δεν ήχησαν προκάλεσαν εκατοντάδες θύματα από τις πλημμύρες

Γερμανία: Οι σειρήνες που δεν ήχησαν προκάλεσαν εκατοντάδες θύματα από τις πλημμύρες

Γιατί η Γερμανία θρηνεί 164 νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους - Έλλειψη συντονισμού μεταξύ των διαφόρων Υπηρεσιών των κρατιδίων

germany_floods
Τις πληγές της μετράει η Γερμανία μετά τη βιβλική καταστροφή που υπέστησαν πολλές περιοχές των κρατιδίων Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία και Ρηνανία - Παλατινάτο.

Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις καταστροφικές πλημμύρες που μετέτρεψαν σε απέραντα ποτάμια τη δυτική Γερμανία, οι νεκροί ανέρχονται τουλάχιστον σε 167 ενώ οι αγνοούμενοι είναι εκατοντάδες.

Στο κρατίδιο Ρηνανία - Παλατινάτο, 117 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Οι πολίτες μαζί με τους διασώστες αναζητούν τους συγγενείς τους που αγνοούνται τα τελευταία 24ωρα.

Οι εργασίες αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές έχουν ήδη ξεκινήσει, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild» επισημαίνοντας ότι έχει αρχίσει η γκρίνια σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας για την απόδοση ευθυνών.

Κλείσιμο
Floods in Germany: Could loss of life have been prevented? | DW News


Τα λάθη με τις σειρήνες που δεν λειτούργησαν

Σύμφωνα με το περιοδικό «Focus», οι σειρήνες προειδοποίησης δεν λειτούργησαν σε πολλές τις περιοχές. Πολλά από τα συστήματα προειδοποίησης είναι παλαιά και πρέπει να αντικατασταθούν, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Εκτός από τις σειρήνες που δεν λειτούργησαν, ένα από τα λάθη που βαρύνουν την ηγεσία των δυο κρατιδίων, είναι ότι προσπάθησαν να διαχειριστούν την καταστροφή σε τοπικό επίπεδο.

Η κυβέρνηση του Βερολίνου έπρεπε να κινητοποιηθεί βλέποντας την εθνική τραγωδία συνδράμοντας τις αρχές της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας και της Ρηνανίας - Παλατινάτου.

«Σε τέτοια γεγονότα, δεν αρκούν μόνο οι μηχανισμοί των γερμανικών κρατιδίων αλλά θα πρέπει να συνδράμουν οι αρχές σε εθνικό επίπεδο», σχολιάζουν οι εμπειρογνώμονες.

How have dozens died in flooding in Germany? - BBC News



Το μπαλάκι στον υπουργό Εσωτερικών

Εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας στη Γερμανία, δύο κόμματα της αντιπολίτευσης, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) και η Αριστερά (Die Linke), έριξαν το μπαλάκι των ευθυνών στην κυβέρνηση καλώντας τον Χριστιανοκοινωνιστή υπουργό Εσωτερικών, Χορστ Ζέεχοφερ να παραιτηθεί.

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα μετεωρολόγος Φριντερίκε Ότο δήλωσε στο πρωινό μαγκαζίνο του γερμανικού δικτύου «ARD-Morgenmagazin», πως οι πολίτες δεν ήταν ενήμεροι ότι οι σφοδρές βροχοπτώσεις θα μπορούσαν να αποβούν θανατηφόρες.

«Υπήρξε προειδοποίηση από τις αρχές ότι ισχυρές βροχοπτώσεις θα έπλητταν τις περιοχές αυτές, όχι όμως ότι θα αποβούν μοιραίες», ανέφερε η Γερμανίδα ειδικός.


Ειδήσεις σήμερα:

Κύπρος: Τέσσερα άτομα προφυλακίστηκαν και 10 αναζητούνται για την επίθεση αντιεμβολιαστών στο ΣΙΓΜΑ

Πανελλαδικές 2021: Αυτές είναι οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Τόλης Βοσκόπουλος - Ζωή Λάσκαρη: Ο μυθικός έρωτας με την «ξανθή αγαπημένη Παναγιά» - Η σπάνια φωτογραφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης