Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποδέχτηκε σήμερα στον Λευκό Οίκο την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, με την οποία σκοπεύει να συζητήσει τις διαφωνίες τους όσον αφορά την πολιτική απέναντι στη Ρωσία και την Κίνα αλλά και την ενδυνάμωση της σχέσης των δύο χωρών που επλήγη κατά την προεδρία του Ρεπουμπλικανού προκατόχου του, του Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Μπάιντεν και η Μέρκελ γνωρίζονται εδώ και πολλά χρόνια και έχουν συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν.
«Η συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Γερμανίας είναι ισχυρή και ελπίζουμε να την συνεχίζουμε, πιστεύω ότι θα το κάνουμε» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την έναρξη της συνάντησής τους, που κράτησε πάνω από μία ώρα. Παρατήρησε ότι η Μέρκελ έχει βρεθεί πολλές φορές στο Οβάλ Γραφείο και την αποκάλεσε «καλή φίλη, προσωπική φίλη και φίλη των Ηνωμένων Πολιτειών».
«Εκτιμώ τη φιλία» απάντησε η Μέρκελ, επισημαίνοντας τον ρόλο της Αμερικής στην οικοδόμηση μιας ελεύθερης και δημοκρατικής Γερμανίας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Μετά τις συνομιλίες και την κοινή συνέντευξη Τύπου η Μέρκελ και ο σύζυγός της θα παραβρεθούν στο δείπνο που παραθέτει το ζεύγος Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο. Μεταξύ των προσκεκλημένων είναι πολλοί βουλευτές και γερουσιαστές, οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ και Χίλαρι Κλίντον και οι επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή και τη Γερουσία.
Ένα παλιό αυτοκίνητο που δεν χρησιμοποιείται πλέον μπορεί να συνεχίσει να κοστίζει, ακόμη κι όταν παραμένει ακινητοποιημένο. Η απόσυρση αυτοκινήτου, όμως, μπορεί να είναι μια εξαιρετικά απλή, γρήγορη και οικονομικά αποδοτική διαδικασία.
Υπάρχουν ερωτήσεις που πολλοί γονείς κάνουν ψιθυριστά. Και άλλες που δεν κάνουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους απασχολούν. Αλλά γιατί φοβούνται ότι η απάντηση μπορεί να τους γεμίσει ενοχές.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο όραμα της LAMDA Development για ένα The Ellinikon ανοιχτό σε όλους, όπου η ισότιμη συμμετοχή και η προσβασιμότητα αποτελούν βασικά στοιχεία της καθημερινής εμπειρίας.