Μπάιντεν κατά Ρεπουμπλικανών: Έχουν εξαπολύσει επίθεση στη δημοκρατία

Μπάιντεν κατά Ρεπουμπλικανών: Έχουν εξαπολύσει επίθεση στη δημοκρατία

Τοποθέτηση του Αμερικανού προέδρου με αφορμή την προσπάθεια των Ρεπουμπλικάνων να περάσουν νέους περιορισμούς στο δικαίωμα ψήφου

biden
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε σήμερα τους Ρεπουμπλικάνους ότι έχουν εξαπολύσει «επίθεση στη δημοκρατία» και θέλουν «να υπονομεύσουν» το δικαίωμα ψήφου των πολιτών.

«Η Αμερική ζει σήμερα (…) μια απόπειρα υπονόμευσης και κατάργησης του δικαιώματος ψήφου», είπε ο Μπάιντεν σε ομιλία του στη Φιλαδέλφεια, καταγγέλλοντας «μια επίθεση εναντίον της δημοκρατίας, εναντίον της ελευθερίας».

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος υποστήριξε ότι η κατάσταση αυτή είναι «η μεγαλύτερη δοκιμασία για τη δημοκρατία μας μετά τον Εμφύλιο πόλεμο», τον 19ο αιώνα.

Στην πόλη όπου είδαν το φως η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας και το Σύνταγμα των ΗΠΑ, ο Μπάιντεν εκτίμησε ότι η προστασία του εκλογικού δικαιώματος είναι «η πρόκληση της εποχής μας».

Ο Μπάιντεν καταφέρθηκε επίσης και εναντίον του προκατόχου του, του Ντόναλντ Τραμπ, που συνεχίζει χωρίς αποδείξεις να ισχυρίζεται ότι στις προεδρικές εκλογές του 2020 έγινε νοθεία: «Ένα τεράστιο ψέμα… Δεν είναι τίποτα πέρα απ’ αυτό: ένα τεράστιο ψέμα», είπε.

Η δήλωση του Μπάιντεν έγινε με αφορμή την προσπάθεια των Ρεπουμπλικάνων να περάσουν νέους περιορισμούς στο δικαίωμα ψήφου. Από την υποχρέωση του ψηφοφόρου να δηλώνει διεύθυνση κατοικίας για να εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους μέχρι την απαγόρευση να ψηφίζει κανείς μέσα από το αυτοκίνητό του, οι συντηρητικές αμερικανικές Πολιτείες, που ελέγχονται από τους Ρεπουμπλικανούς, υιοθετούν το τελευταίο διάστημα αλλεπάλληλους κανόνες που, υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης της νοθείας, περιορίζουν την πρόσβαση των μειονοτήτων στις κάλπες.

Ειδήσεις σήμερα

Εστίαση: Αυτά είναι τα σήματα για τον διαχωρισμό των επιχειρήσεων

Ηλιούπολη: Σοκάρει η κατάθεση της 19χρονης: Πάνω από 30 φορές τη βίασε ο πατέρας της

Τραβάνε το σχοινί οι Τούρκοι για τη Γαλατασαράι: Στο υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης