Βρετανός υπουργός Υγείας: Θα επανεξετάσουμε την επιστροφή μέτρων στις 23 Σεπτεμβρίου

Βρετανός υπουργός Υγείας: Θα επανεξετάσουμε την επιστροφή μέτρων στις 23 Σεπτεμβρίου

Αγωνία επικρατεί στη Βρετανία για την επέλαση της ινδικής μετάλλαξης καθώς αποτελεί πάνω από το 90% των κρουσμάτων - Πλήρης επιστροφή στην κανονικότητα, από τις 19 Ιουλίου

javid_britain
Παράθυρο επιστροφής στα μέτρα του lockdown ανοίγει ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Σατζίντ Χαβίντ, με το βλέμμα στον Σεπτέμβριο και στην πιθανή έξαρση του ιού.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, προτού ο Μπόρις Τζόνσον επιβεβαιώσει ότι η χώρα του θα μπει σε τροχιά απόλυτης κανονικότητας από τις 19 Ιουλίου, η χαλάρωση του lockdown θα επανεξεταστεί σε περίπου δύο μήνες. Τόσο οι εισαγωγές στα νοσοκομεία όσο και οι θάνατοι θα κρίνουν τις αποφάσεις του υγειονομικού επιτελείου.

Συγκεκριμένα, στις 23 Σεπτεμβρίου, θα υπάρξει επανεξέταση της κατάστασης.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι ήρθε η ώρα η χώρα μας να ξαναβρεί μια φυσιολογική ζωή, ως εκ τούτου θα περάσουμε στην επόμενη φάση του οδικού χάρτη για την έξοδο από το lockdown στις 19 Ιουλίου», υπογράμμισε ο Χαβίντ ενώπιον των βουλευτών.

Η δήλωση του Τζάβιντ επιβεβαιώνει τα σχέδια που ανέφερε λεπτομερώς την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Είναι τόσο σημαντικό οι πολίτες να ενεργούν με προσοχή και με προσωπική ευθύνη», προσέθεσε ο Τζάβιντ, μιλώντας στο κοινοβούλιο.

Κλείσιμο
«Όλοι πρέπει να επιστρέψουν στη εργασία τους σταδιακά αν εργάζονται αυτή την περίοδο από το σπίτι, πρέπει να προσπαθούν να συναντούν ανθρώπους σε εξωτερικούς χώρους, όπου αυτό είναι δυνατόν, και αναμένεται και συνιστάται οι πολίτες να καλύπτουν το πρόσωπο, εκτός αν εξαιρούνται, σε πολυσύχναστους εσωτερικούς χώρους όπως είναι οι δημόσιες συγκοινωνίες», επεσήμανε.

Την ίδια στιγμή, αγωνία επικρατεί στη Βρετανία για την επέλαση της ινδικής μετάλλαξης καθώς αποτελεί πάνω από το 90% των κρουσμάτων.

Οι εικόνες συνωστισμού στο Γουέμπλεϊ αύξησαν το επίπεδο συναγερμού για τα φαινόμενα υπεμετάδοσης του κορωνοϊού, με τον υπουργό Υγείας, Σατζίντ Χαβίντ, να κάνει λόγο ακόμη και για νόσηση 100.000 ανθρώπων την ημέρα, μέσα το επόμενο διάστημα.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι έχει φτάσει η ώρα για επιστροφή στην κανονικότητα, διαφορετικά δεν θα συντελεστεί ποτέ αυτό το βήμα.

Ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2021: Κάτω από τη βάση μεγάλα ποσοστά των βαθμολογιών - Στη Χημεία η μεγαλύτερη αύξηση στους αριστούχους

Euro 2020: Άγγλοι... τζαμπατζήδες πήραν τη θέση του υιού Μαντσίνι

Λεονάρντο Ντα Βίντσι: Επιστήμονες εντόπισαν 14 εν ζωή απογόνους του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης