Υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους υγειονομικούς ανακοινώνει το βράδυ ο Μακρόν

Υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους υγειονομικούς ανακοινώνει το βράδυ ο Μακρόν

Η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα ανησυχεί και τη Γαλλία - Ο Γάλλος πρόεδρος ενδέχεται να ανακοινώσει και αυστηρότερα μέτρα πρόσβασης σε εκδηλώσεις και χώρους διασκέδασης

Emmanuel-Macron-2
Στις 21:00 ώρα Ελλάδος, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα ανακοινώσει λεπτομερώς τα νέα μέτρα καταπολέμησης της νόσου Covid-19

Θα μιλήσει για την υγειονομική κατάσταση και την εξέλιξή της εξαίροντας τη σημασία του εμβολιασμού, σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντός του.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών αναμένεται ότι θα βρίσκεται στην ατζέντα της ομιλίας του, αυτή είναι μια «υπόθεση πολύ πιθανή και θεμιτή», όπως αναφέρει ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον.

Ο Μακρόν ενδέχεται να ανακοινώσει κάποια αυστηρότερα μέτρα για την πρόσβαση σε εκδηλώσεις ή χώρους όπου δυνητικά ευνοείται η διασπορά του νέου κορωνοϊού, μέσω μιας πιθανής επέκτασης της χρήσης του υγειονομικού πιστοποιητικού που επιτρέπει την επαλήθευση της υγειονομικής κατάστασης ενός ανθρώπου.

Το προεδρικό αυτό διάγγελμα θα γίνει την ώρα που οι Γάλλοι άρχισαν να επωφελούνται των καρπών της χαλάρωσης των μέτρων και η οικονομία δείχνει να βρίσκεται σε καλή τροχιά. Εστιατόρια, θεάματα, ένα ολόκληρο μέρος της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας ξεκίνησε ξανά.

Ωστόσο η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα ανησυχεί τις υγειονομικές αρχές.

«Το Σάββατο καταγράφηκαν σχεδόν 4.700 νέα κρούσματα έναντι 3.000 πριν από μια εβδομάδα και ο αριθμός τους μπορεί να φτάσει σε 6.000 σε μια εβδομάδα, 10.000 σε 15 ημέρες και να ανέβει και σε πάνω από 20.000 στις αρχές του Αυγούστου, αν δεν δράσουμε», σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Ειδήσεις σήμερα

Κλείσιμο

Κύμα Νο4 στην ξαπλώστρα (μόνο) για ανεμβολίαστους

Euro 2020: Ιταλοί πανηγυρίζουν στο Piccadilly Circus τη νίκη της χώρας τους – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης