Sky News Arabia: «Μετά τις αποτυχίες των συνομιλιών Άγκυρας – Καΐρου, ο Ερντογάν επέστρεψε στην προκλητική ρητορική»

Sky News Arabia: «Μετά τις αποτυχίες των συνομιλιών Άγκυρας – Καΐρου, ο Ερντογάν επέστρεψε στην προκλητική ρητορική»

Αναλυτές σημειώνουν πως οι δηλώσεις Ερντογάν, σηματοδοτούν επιστροφή της Άγκυρας στην εχθρική και προκλητική πολιτική της, απέναντι στις χώρες της ευρύτερης περιοχής

erdogan
Στο «Βατερλό» των διαπραγματεύσεων Αιγύπτου - Τουρκίας, αποδίδει το δίκτυο Sky News Arabia, τις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, που μετά από καιρό φαίνεται πως επέστρεψε και πάλι στην προκλητική ρητορική του.

Αναλυτές σημειώνουν πως οι δηλώσεις Ερντογάν, σηματοδοτούν επιστροφή της Άγκυρας στην εχθρική και προκλητική πολιτική της, απέναντι στις χώρες της περιοχής, ενώ αποτελούν ένδειξη αποτυχίας των διαπραγματεύσεων με την Αίγυπτο.

erdogan_sky


Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως η Τουρκία «είναι παρούσα στη Λιβύη, το Αζερμπαϊτζάν, τη Συρία και την ανατολική Μεσόγειο, και θα παραμείνει», ανακοινώνοντας νέες έρευνες στην Κύπρο και στην Ανατολική Μεσόγειο. «Θα ακολουθήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας και θα πραγματοποιήσουμε εξερευνητικές εργασίες σε όλες τις θάλασσές μας, ειδικά στην ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή της Κύπρου» δήλωσε προκλητικά.

Το Sky News Arabia σημειώνει πως οι δηλώσεις Ερντογάν, ακολουθούν το πάγωμα των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Αίγυπτο και την Τουρκία, όπως ανακοίνωσε και επίσημα το Κάιρο. Τρία είναι τα βασικά «αγκάθια» στις σχέσεις των δύο χωρών. Η τουρκική παρουσία στα εδάφη της Λιβύης και η συνέχιση της υποστήριξης προς τους μισθοφόρους. Η συνέχιση της παράνομης εξερεύνησης φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειος και η συνέχιση της υποστήριξης στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, που μέλη της έχουν καταφύγει στην Τουρκία και καλύπτονται από την κυβέρνηση Ερντογάν.

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Σοβαρή η κατάσταση του 16χρονου που τραυματίστηκε στον αυχένα μετά από βουτιά

Κλοπή στην πινακοθήκη: Το... βαθύ λαρύγγι που οδήγησε την ΕΛΑΣ στον «ελαιοχρωματιστή»

Μύκονος: Ο Μπαπέ, η Ψαρού on fire και τα μεταλλαγμένα τζιπ των 150.000 ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης