Τουρκία: Πετυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου που «τρόμαξε την Ελλάδα»

Τουρκία: Πετυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου που «τρόμαξε την Ελλάδα»

«Η Τουρκία διαθέτει ένα ακόμη αμυντικό όπλο που ανήκει σε λίγες μόνο χώρες στον κόσμο» αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ»

piraulos_tourkia
Με τον πηχυαίο τίτλο: «Μετέτρεψε σε ερείπια το τεράστιο πλοίο. Έτοιμος ν’ αναλάβει δράση ο τουρκικός θαλάσσιος πύραυλος που τρόμαξε την Ελλάδα» η ηλεκτρονική έκδοση της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ, παρουσιάζει θέμα από δοκιμαστική βολή του πυραύλου μεγάλης εμβέλειας ATMACA.

«Η Τουρκία διαθέτει ένα ακόμη αμυντικό όπλο που ανήκει σε λίγες μόνο χώρες στον κόσμο. Ο πύραυλος ATMACA, που αποτελεί εφιάλτη για τα εχθρικά πολεμικά πλοία, είναι έτοιμος για χρήση μετά από δεκάδες δοκιμές» σχολιάζει η εφημερίδα, επισημαίνοντας πως η χρήση του από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό «θ’ ανοίξει μια νέα σελίδα στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο» με ευθείες αιχμές κατά Ελλάδας και Κύπρου.

Viral Video: Turkey's anti ship missile Atmaca, Sink a Ship.


Turkey’s ATMACA Anti-Ship Missile aces latest tests, achieves IOC


Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ ο πύραυλος ATMACA έχει εμβέλεια άνω των 200 χιλιομέτρων ή 124 μιλίων. Πρόκειται για πύραυλο ακριβείας που μπορεί να ενσωματωθεί σε ναυτικές πλατφόρμες, όπως περιπολικά σκάφη, φρεγάτες και κορβέττες, ενώ αναμένεται να αντικαταστήσει τους αμερικανικούς Harpoon.

Κλείσιμο
Τον περασμένο Φεβρουάριο, πραγματοποιήθηκε η πρώτη πετυχημένη δοκιμή, του νέου πυραύλου μεγάλης εμβέλειας. Ο ATMACA εκτοξεύθηκε από τουρκική κορβέττα σε περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, περίπου 600 χιλιόμετρα ανατολικά της Κωνσταντινούπολης.

Ειδήσεις σήμερα: 
Βιασμός από ιερέα στο Αγρίνιο: Απολογείται τη Δευτέρα - «Κατασκευασμένες οι καταγγελίες», λέει

Καιρός: Συνθήκες καύσωνα με μέγιστες θερμοκρασίες έως 42 βαθμούς - «Καμίνι» η χώρα και το Σαββατοκύριακο

Μεταβιβάζεται σήμερα το Ελληνικό στη Lamda Development
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης