Ερντογάν: Θα πυκνώσουμε τις επαφές μας με Μακρόν, Μητσοτάκη και Μπάιντεν

Ερντογάν: Θα πυκνώσουμε τις επαφές μας με Μακρόν, Μητσοτάκη και Μπάιντεν

Τι είπε μετά το υπουργικό συμβούλιο - «Νέα εποχή στις σχέσεις με τις ΗΠΑ» - Δείτε βίντεο

erdogan-56_
Για τις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, την Ελλάδα και την Γαλλία, μίλησε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο διάγγελμά κάνοντας ειδική αναφορά και στις επαφές που θα έχει με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε δηλώσεις του έπειτα από την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να μιλήσει με αρκετούς ηγέτες χωρών, με τους οποίους συνέβησαν «διάφορα γεγονότα μέχρι σήμερα» όπως τα αποκάλεσε και ότι συμφώνησαν να αναπτύξουν τη συνεργασία τους.

Στο μήνυμά του το οποίο διήρκεσε περίπου 30 λεπτά, ο Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά πως με τον «κύριο Μακρόν, τον κύριο Μητσοτάκη και τον κύριο Μπάιντεν αποφασίσαμε να πυκνώσουμε τις επαφές μας».

Χωρίς να κάνει αναφορά στους S-400 ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε και για τα επόμενα βήματα στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ κάνοντας λόγο για μία «νέα εποχή».

Το μήνυμα του Ταγίπ Ερντογάν:

«Με τον κύριο Μακρόν, με τον κύριο Μητσοτάκη, με τον κύριο Μπάιντεν αποφασίσαμε να πυκνώσουμε τις επαφές μας. Έτσι θα μιλάμε άμεσα τα πιθανά προβλήματα τα οποία ενδέχεται να προκύψουν μεταξύ των χωρών μας, όπως και τις παγκόσμιες εξελίξεις. Με αμοιβαίο τρόπο εκφράσαμε την αποφασιστικότητά μας να βρίσκουμε τρόπους επίλυσης των θεμάτων. [...] Θεωρώ πως με τις ΗΠΑ στη βάση της θετικής και εποικοδομητικής στάσης, ανοίγουμε τις πύλες σε μία νέα εποχή των σχέσεών μας».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cc9xizo84go1-sf)

Ειδήσεις σήμερα:

Τζάστιν Μπίμπερ: Με κουστούμι και... sneakers συνάντησε τον Μακρόν και την Μπριζίτ στο Ελιζέ!

Συγκλονίζουν οι γονείς της Καρολάιν - «Θα διασφαλίσουμε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και ότι η μνήμη της θα ζει για πάντα»

Έκλεψε το Ι.Χ. του θείου του και το χρησιμοποίησε σε κλοπή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης