Κοινή γραμμή Μέρκελ - Ντράγκι: «Χωρίς την Τουρκία, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στο μεταναστευτικό»

Επικοινωνία της φον ντερ Λάιεν με τον Ερντογάν τη Δευτέρα για μεταναστευτικό και Ανατολική Μεσόγειο

Υπέρ της περαιτέρω ανάπτυξης της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία για το μεταναστευτικό και μάλιστα άμεσα τάχθηκαν η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, επισημαίνοντας ότι το θέμα θα συζητηθεί στο πλαίσιο του προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Πρέπει να ανοίξουμε μια προοπτική, σχετικά με το πώς θα συνεχίσουμε», δήλωσε η κυρία Μέρκελ κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον κ. Ντράγκι και σημείωσε ότι η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους από τρία εκατομμύρια πρόσφυγες και «δικαιούται για αυτό να συνεχίσει να στηρίζεται από εμάς».

Αναφερόμενη και στον συνομιλητή της, η Καγκελάριος πρόσθεσε ότι «είμαστε και οι δυο της άποψης ότι χωρίς συνεργασία με την Τουρκία δεν μπορούμε να προχωρήσουμε», με τον κ. Ντράγκι να σπεύδει να συμφωνήσει.

Επικοινώνησαν Φον ντερ Λάιεν - Ερντογάν

Επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν είχε το απόγευμα της Δευτέρας η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Σύμφωνα με την ενημέρωση της προέδρου της Κομισιόν, οι δυο ηγέτες είχαν «μια καλή συνομιλία, πριν το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Συζητήσαμε για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας, για την πανδημία, την Τελωνειακή Ένωση, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, το μεταναστευτικό και τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν».




Ειδήσεις σήμερα:

Νίκησε τον κορωνοϊό ο Τρεμόπουλος - Βγήκε με χειροκροτήματα από το νοσοκομείο μετά από 2 μήνες στη ΜΕΘ

To γερμανικό «πείραμα»: Βασικό εισόδημα 1.200 ευρώ... χωρίς καμία υποχρέωση!

Γλυκά Νερά: Όταν ο πιλότος κατέθετε στους αστυνομικούς για την «χαρούμενη οικογένειά του» με την Καρολάιν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr