Γαλλία: Επαναλειτουργούν τα nightclubs από τον Ιούλιο

Γαλλία: Επαναλειτουργούν τα nightclubs από τον Ιούλιο

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας θα τελειώσει από τις 20 Ιουνίου καθώς η κατάσταση με την πανδημία βελτιώνεται ταχύτερα από το αναμενόμενο

nightclub
Η γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει να επιτρέψει την επαναλειτουργία των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης τον Ιούλιο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, επιτρέποντας στον κλάδο να λειτουργήσει και πάλι για πρώτη φορά από τότε που έκλεισαν από το πρώτο lockdown COVID-19 τον Μάρτιο του 2020.

Ο Βεράν δήλωσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται πρωτόκολλα ασφάλειας για το εκ νέου άνοιγμα με τις λεπτομέρειες να ανακοινώνονται την επόμενη εβδομάδα, αφού ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι στις 21 Ιουνίου θα υπάρξει επικαιροποιημένη ενημέρωση για τη λειτουργία των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης.

«Τον Ιούλιο, τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης αναμένεται να ξανανοίξουν με συγκεκριμένες προϋποθέσεις», δήλωσε ο Βεράν στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM. Δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Πάνω από 100 nightclubs από τα 1.600 στη Γαλλία έχουν κλείσει οριστικά λόγω της κρίσης της πανδημίας, σύμφωνα με το συνδικάτο του κλάδου φιλοξενίας UMIH.

Η Γαλλία χαλάρωσε το τρίτο πανεθνικό lockdown -που στόχο είχε να θέσει υπό έλεγχο την έξαρση του κορωνοϊού- τον περασμένο μήνα ανοίγοντας εκ νέου τους εξωτερικούς χώρους των επιχειρήσεων εστίασης στις 19 Μαΐου. Την περασμένη εβδομάδα, επετράπη στα εστιατόρια, τα μπαρ και τα καφέ να ανοίξουν και τους εσωτερικούς τους χώρους για πρώτη φορά σε επτά μήνες.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας θα τελειώσει από τις 20 Ιουνίου καθώς η κατάσταση με την πανδημία βελτιώνεται ταχύτερα από το αναμενόμενο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Αναδρομικά συνταξιούχων: Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών, αυξήσεων από τον e-ΕΦΚΑ - Ποιοι μένουν εκτός

Τετ α τετ Μπάιντεν - Πούτιν: Τα συμπεράσματα της συνάντησης, το δώρο και ο «καβγάς» των δημοσιογράφων

Ισπανία: Κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από το 1941
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης