Γαλλία: Πέθανε από κορωνοϊό ο βραβευμένος συγγραφέας Μισέλ Οστ

Γαλλία: Πέθανε από κορωνοϊό ο βραβευμένος συγγραφέας Μισέλ Οστ

Τα πιο γνωστά έργα του συγγραφέα που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών

Screenshot_2021-06-08_at_11_17_11_PM
Ο συγγραφέας Μισέλ Οστ, που τιμήθηκε με το βραβείο Γκονκούρ 1986, πέθανε την Κυριακή από επιπλοκές κορωνοϊού, στο Παρίσι, όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του.

Ο συγγραφέας είχε κερδίσει το μεγαλύτερο βραβείο της γαλλικής λογοτεχνίας με το βιβλίο "Valet de nuit" (εκδόσεις Grasset), (στα ελληνικά κυκλοφορία με τίτλο «Ο υπηρέτης της νύχτας», εκδόσεις Αρσενίδη, 2002), που αφηγείται τις περιπλανήσεις στο Παρίσι ενός αντιήρωα και την αναζήτησή του για έναν πατέρα που έχει χαθεί.

Το βιβλίο, που είχε διχάσει τους κριτικούς, είχε κάνει μέτριες πωλήσεις για ένα Γκονκούρ: 70.000 αντίτυπα, υποστήριζε η εφημερίδα Le Figaro, είκοσι χρόνια αργότερα.

Ο Ιβ Σαβάτ, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε το 1942 στη βελγική πόλη Βερν της Φλάνδρας, από Γάλλους γονείς. Στη λογοτεχνία εισήλθε το 1983 με ένα πρώτο μυθιστόρημα 700 σελίδων, το "L'Ombre, le Fleuve, l'Été", (Η Σκιά, Ο Ποταμός, το Καλοκαίρι) στο οποίο μια νεαρή Αμερικανίδα στα πρόθυρα του θανάτου βλέπει τη ζωή της όλη να περνά μπροστά από τα μάτια της.

Στη συνέχεια είχε μια καριέρα μυθιστοριογράφου, διηγηματογράφου και ποιητή σε εκδοτικούς οίκους όπως οι Fayard και Calmann-Lévy.

Τελευταία ήταν αρθρογράφος στο διαδικτυακό περιοδικό La Cause Littéraire. «Μας φώτιζε με το χιούμορ του, τη διορατικότητά του, την τεράστια λογοτεχνική του κουλτούρα», έγραψε ο διευθυντής αυτού του περιοδικού Λεόν-Μαρκ Λεβί χαιρετίζοντας «έναν εξέχοντα συγγραφέα και εξαίρετο μεταφραστή της ισπανικής γλώσσας».

Ειδήσεις σήμερα 

Έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων: Αποφασίζουν για μουσική και απαγόρευση κυκλοφορίας 

Μύκονος: Απόβαση Αιγύπτιων κροίσων και πόλεμος για τα σπίτια του Μαρινόπουλου και Γαβαλά 

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Όταν σηκώθηκα είδα τη γυναίκα μου μπρούμυτα στο κρεβάτι, ακίνητη» 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης