Η Νιγηρία κάνει... ban στο Twitter επειδή διέγραψε ανάρτηση του προέδρου Μπουχάρι

Η Νιγηρία κάνει... ban στο Twitter επειδή διέγραψε ανάρτηση του προέδρου Μπουχάρι

Αντίποινα στο twitter έκανε η κυβέρνηση της Νιγηρίας που αναστέλλει επ’ αόριστον τη λειτουργία του – Η ανακοίνωση έγινε μέσω… twitter - Δύο ημέρες πριν η πλατφόρμα διέγραψε ανάρτηση του προέδρου Μπουχάρι 

twitter
Με… ban επ’ αόριστον απαντά η Νιγηρία στο twitter, που δύο ημέρες πριν διέγραψε ανάρτηση του προέδρου Μουχαμαντού Μπουχάρι, ο οποίος απειλούσε ότι θα τιμωρηθούν όσοι επιδιώκουν την απόσχιση μιας επαρχίας στη νοτιοανατολική Νιγηρία.


«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανέστειλε, επ’ αόριστον, τις δραστηριότητες της υπηρεσίας μικρομηνυμάτων και της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Twitter στη Νιγηρία» ανέφερε το υπουργείο Πληροφοριών και Πολιτισμού.

Πάντως, παρά την απαγόρευση, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου και του Reuters διαπίστωσαν ότι η πλατφόρμα εξακολουθεί να λειτουργεί. Ένα ακόμη παράδοξο: η ανακοίνωση αναρτήθηκε στον λογαριασμό που διαθέτει το υπουργείο στο… Twitter.

Η απειλή Μπουχάρι και το δικαίωμα στην επιβολή των κανόνων

Την Τετάρτη, το Twitter διέγραψε ένα μήνυμα του προέδρου Μπουχάρι, ο οποίος απειλούσε όσους ευθύνονται για τα πρόσφατα βίαια επεισόδια στη Νοτιο-Ανατολική Νιγηρία. Το δίκτυο εκτιμά ότι ο αρχηγός του κράτους παραβίασε τους κανόνες χρήσης.

Ο υπουργός Πληροφοριών Λάι Μοχάμεντ απάντησε ότι, αν το Twitter έχει τους δικούς του κανόνες, ο πρόεδρος έχει το δικαίωμα να σχολιάζει την κατάσταση στη Νιγηρία. Κατηγόρησε επίσης την πλατφόρμα ότι «ανέχτηκε» τα μηνύματα του αρχηγού μιας αυτονομιστικής οργάνωσης που δρα στη Νοτιο-Ανατολική Νιγηρία και, όπως λέει, «ενθαρρύνει τη βία».

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην έκκληση που απηύθυνε πέρσι ο πρόεδρος-γενικός διευθυντής του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ, ζητώντας από όσους μπορούν να δωρίσουν bitcoin για να στηρίξουν τις διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας στη Νιγηρία. «Η αποστολή του Twitter στη Νιγηρία, έπειτα από αυτά τα δύο παραδείγματα, είναι πολύ ύποπτη. Ποιες είναι οι προθέσεις του;», διερωτήθηκε, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους.

Τον Νοέμβριο του 2019 η κυβέρνηση της Νιγηρίας έθεσε σε εφαρμογή αυστηρότερα μέτρα για τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης και την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Τα μέτρα αυτά θεωρήθηκαν από ορισμένους ως περιορισμός της ελευθερίας της έκφρασης.


Ειδήσεις σήμερα:

Ιταλία: Συγκίνηση στο Κοντόνιο - Εξιτήριο για τον τελευταίο ασθενή που νοσηλευόταν με Covid


Παγκόσμιος εταιρικός φόρος: «Σε απόσταση αναπνοής» από μια ιστορική συμφωνία η G7


Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα: Παραδόθηκε και ομολόγησε ο πρώην σύζυγος του θύματος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης