Κυρίαρχη η ινδική μετάλλαξη στη Βρετανία - Φόβος για σημαντική αύξηση κρουσμάτων

Κυρίαρχη η ινδική μετάλλαξη στη Βρετανία - Φόβος για σημαντική αύξηση κρουσμάτων

Φόβος για εκτροχιασμό του πργράμματος ολικής χαλάρωσης στις 21 Ιουνίου

Screenshot_2021-06-03_at_9_03_44_PM
Η παραλλαγή Delta του κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και προκαλεί ανησυχία για την υψηλή μεταδοτικότητά της, είναι πλέον κυρίαρχη στη Βρετανία και ενδέχεται να προκαλέσει αυξημένο αριθμό νοσηλειών συγκριτικά με την παραλλαγή Alpha, ανακοίνωσε η κυβερνητική υπηρεσία Δημόσια Υγείας Αγγλίας (PHE).

Στα εβδομαδιαία στοιχεία της περασμένης εβδομάδας, η PHE ανέφερε ότι καταγράφηκαν 5.472 νέες μολύνσεις της παραλλαγής Delta, αυξάνοντας τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα της παραλλαγής αυτής σε 12.431.

Η υπηρεσία πρόσθεσε ότι η Delta ξεπέρασε τα κρούσματα της Alpha, της παραλλαγής που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Κεντ της Αγγλίας, και έγινε η κυρίαρχη παραλλαγή στην Βρετανία.

Η παραλλαγή Delta πιστεύεται επίσης ότι είναι πιο μεταδοτική από την Alpha και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει προειδοποιήσει ότι αυτό θα μπορούσε να εκτροχιάσει τα σχέδια για άρση των μέτρων lockdown στην Αγγλία που λήγουν στις 21 Ιουνίου.

«Με αυτήν την παραλλαγή, κυρίαρχη πλέον στο Ηνωμένο Βασίλειο, παραμένει ζωτικής σημασίας να συνεχίσουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς μαθαίνουμε περισσότερα σχετικά με τη μετάδοση και τις επιπτώσεις στην υγεία», δήλωσε η δρ Τζένι Χάρις, επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η PHE είπε ότι τα πρώιμα στοιχεία έδειξαν ότι ενδέχεται να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος νοσηλείας σε άτομα που μολύνθηκαν από την παραλλαγή Delta, γνωστή και ως B.1.617.2, σε σύγκριση με την Alpha, γνωστή ως B.1.1.7, αλλά χρειάζονται περισσότερα δεδομένα για να υπάρχει μεγαλύτερη βεβαιότητα για αυτά τα ευρήματα.

Κλείσιμο
Η υπηρεσία Δημόσια Υγείας τόνισε ότι συνεχίζει να υπάρχει «σημαντικά αυξημένος ρυθμός ανάπτυξης της Delta σε σύγκριση με την Alpha» αλλά δεν ενημέρωσε τη διαφορά του επιπέδου μεταδοτικότητας της παραλλαγής.

Αξιωματούχοι ανέφεραν προηγουμένως ότι η Delta θα μπορούσε να είναι από λίγες εκατοστιαίες μονάδες έως 50% πιο μεταδοτική από την παραλλαγή Alpha και η έκταση αυτής της διαφοράς μπορεί να καθορίσει αν οι περιορισμοί μπορούν να αρθούν στις 21 Ιουνίου.

Ειδήσεις σήμερα 

Ληστεία στο πάρκο Ριζάρη: «Ηταν 16- 20 ετών, με χτυπούσαν και παρίσταναν ότι ήμασταν παρέα που τσακωνόταν», λέει ο φοιτητής 

Παραμυθένια πρόταση γάμου στην πρώην σύζυγο του Ατζούν μία ημέρα μετά τα γενέθλιά του - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες 

Μεγάλη φωτιά σε ξενοδοχείο της Μαδρίτης - Δείτε βίντεο 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης