Ρωσία: Το έσκασε από το δικαστήριο την ώρα που δικαζόταν για τη δολοφονία ενός γκέι

Ρωσία: Το έσκασε από το δικαστήριο την ώρα που δικαζόταν για τη δολοφονία ενός γκέι

Ο Αντόν Μπερεζνόι κατηγορείται για τη δολοφονία του ομοφυλόφιλου Ρομάν Γιεντάλοφ στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κουρσκ τον Ιούνιο του 2019

stimul_russia
Στη Μόσχα, ο ύποπτος για τη δολοφονία του ομοφυλόφιλου Ρομάν Γιεντάλοφ στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κουρσκ, το έσκασε από την αίθουσα του δικαστηρίου Μπασμάνι κατά την διάρκεια του διαλείμματος, ανακοίνωσε η ΛΟΑΤΚΙ οργάνωση Stimul, επικαλούμενη τον δικηγόρο Αρτιόμ Λάποφ.

Το κολλέγιο των ενόρκων επρόκειτο να αποφασίσει αν είναι ή όχι ένοχος ο Αντόν Μπερεζνόι, ο οποίος αν και το σκάσε, άφησε την ταυτότητα του στο δικαστήριο. Η οργάνωση Stimul, επισήμανε ότι στον Μπερεζνόι περισσότερο από έξι μήνες έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου.

Τον Φεβρουάριο οι ένορκοι αποφάσισαν ότι ο Μπερεζνόι είναι αθώος σε σχέση με τη δολοφονία. Ωστόσο, το εφετείο αναθεώρησε την απόφαση αυτή και η υπόθεση εξετάζεται εκ νέου.

Η δολοφονία σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2019, έξω ακριβώς από την κεντρική είσοδο του σιδηροδρομικού σταθμού. Ο εγκληματίας επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον δύο ανδρών. Ο Γιεβγκένι Εφίμοφ τραυματίσθηκε ελαφρά, αλλά ο Γιεντάλοφ ο οποίος κάλυψε με το σώμα του τον φίλο του άφησε επί τόπου την τελευταία του πνοή. Ο επιζήσας Εφίμοφ, δήλωσε ότι ο δράστης τους επιτέθηκε φωνάζοντας προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Πηγή: Novaya Gazeta

Ειδήσεις σήμερα:

Λευκορωσία: Ακτιβιστής πήγε να κόψει τον λαιμό του στη διάρκεια δίκης

Κρήτη: Είπαν το τελευταίο «αντίο» στην 44χρονη που «έφυγε» μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca

Πάτρα: Στο νοσοκομείο εκτάκτως, για άλλη μια φορά, ο Νίκος Παλαιοκώστας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης