Κορωνοϊός - Πολωνία: Εμβολιασμοί σε παιδιά 12-15 ετών από τις 7 Ιουνίου

Κορωνοϊός - Πολωνία: Εμβολιασμοί σε παιδιά 12-15 ετών από τις 7 Ιουνίου

Από σήμερα η Πολωνία εντάσσεται στο πρόγραμμα της ΕΕ για ένα πιστοποιητικό Covid, το οποίο έχει στόχο να διευκολύνει τα ταξίδια μέσα στην Ένωση

emvoliasmos_polites
Στα χνάρια της Γερμανίας και η Πολωνία με την κυβέρνηση της χώρας να ανακοινώνει σήμερα ότι, από τις 7 Ιουνίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός κατά της νόσου Covid-19, σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών.

Η Ε.Ε. ενέκρινε την Παρασκευή το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech για τη χρήση του σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία αφότου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δήλωσε ότι το ενέσιμο σκεύασμα αποδείχθηκε για τους μαθητές ασφαλές και αποτελεσματικό.

«Λόγω των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και της σύστασης του Ιατρικού Συμβουλίου, έχουμε λάβει την απόφαση ότι από τις 7 Ιουνίου θα ξεκινήσουν εμβολιασμοί παιδιών, ηλικίας 12 έως 15 ετών. Πρόκειται για 2,5 εκατομμύρια μαθητές», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Πολωνός υπουργός Μίχαλ Ντβόρτσικ, που έχει επιφορτιστεί με το πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο εμβολιασμός των μαθητών δεν θα είναι υποχρεωτικός.

Ο υπουργός Υγείας Άνταμ Νιτζίλσκι δήλωσε επίσης ότι από σήμερα η Πολωνία εντάσσεται στο πρόγραμμα της ΕΕ για ένα πιστοποιητικό Covid, το οποίο έχει στόχο να διευκολύνει τα ταξίδια μέσα στην Ένωση.

Η Πολωνία καθίσταται έτσι μία από τις επτά πρώτες χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το οποίο θα αρχίσει επισήμως την 1η Ιουλίου, δήλωσε ο πολωνός υπουργός.

«Η Πολωνία είναι μεταξύ των πρώτων χωρών που θα μπορέσουν να εκδώσουν αυτά τα πιστοποιητικά για να χρησιμοποιούνται από τους πολίτες τους από την 1η Ιουνίου», δήλωσε ο Νιτζίλσκι.

Ειδήσεις σήμερα:

Εντόπισαν στην Ηγουμενίτσα φορτηγό με 300 κιλά καπνού και λαθραία τσιγάρα

Εμβολιασμός παιδιών 12-15 ετών: Οι έξι κρίσιμοι παράγοντες που θα σταθμίσει η επιτροπή


Γώγος: Να σπεύσουν να εμβολιαστούν οι άνω των 65 ετών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης