Βρετανία: «Παγώνει» το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις

Βρετανία: «Παγώνει» το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις

Έχουν εκφραστεί ανησυχίες για την προοπτική της υποχρεωτικής χρήσης των «διαβατηρίων εμβολιασμού» από μέλη των Τόρις, από πολιτικούς της αντιπολίτευσης και από οργανώσεις υπεράσπισης των αστικών και ατομικών δικαιωμάτων

british_covid
Η κυβέρνηση του συντηρητικού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται να βάλει στο συρτάρι το σχέδιό της να κάνει νομικά δεσμευτικό το να είναι κάθε πρόσωπο εφοδιασμένο με το επιλεγόμενο «διαβατήριο εμβολιασμού» κατά της COVID-19 για να του επιτρέπεται να συμμετέχει σε μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις ή συγκεντρώσεις, έγραψε χθες Κυριακή η εφημερίδα The Telegraph.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της συνήθως ενημερωμένης συντηρητικής εφημερίδας, αξιωματούχοι θεωρούν πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αλλάξει η νομοθεσία προκειμένου να γίνει υποχρεωτική η χρήση των πιστοποιητικών αυτού του είδους εντός Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Συντηρητικού Κόμματος τόνισε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι το ζήτημα των πιστοποιητικών εμβολιασμού για την COVID-19 βρίσκεται ακόμη υπό εξέταση, ότι δεν έχουν ληφθεί προς το παρόν οριστικές αποφάσεις.

Έχουν εκφραστεί ανησυχίες για την προοπτική της υποχρεωτικής χρήσης των «διαβατηρίων εμβολιασμού» από μέλη των Τόρις, από πολιτικούς της αντιπολίτευσης και από οργανώσεις υπεράσπισης των αστικών και ατομικών δικαιωμάτων. Τον Απρίλιο, ο ίδιος ο κ. Τζόνσον αναγνώρισε πως αυτή η χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού για την COVID-19 εγείρει ηθικά και νομικά ζητήματα.


Ειδήσεις σήμερα

Έτσι θα είναι το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού - Τι προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Πώς ξέσπασε η πανδημία - Γιατί οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες «βλέπουν» διαρροή του ιού από εργαστήριο στην Ουχάν

Survivor: Το μεγάλο δώρο του Ηλία, το... γύρισμα της μπιφτέκας και η «σκούπα» του Γιάννη Αντετοκούνμπο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης