Τσεχία: Ανοίγουν πλήρως μπαρ και εστιατόρια - «Ελεύθερος» ο τουρισμός για επτά χώρες

Τσεχία: Ανοίγουν πλήρως μπαρ και εστιατόρια - «Ελεύθερος» ο τουρισμός για επτά χώρες

Προχώρησαν σε ταχύτερη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από το αναμενόμενο

coronavirus_chezh
Τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και άλλοι χώροι φιλοξενίας στην Τσεχία μπορούν να σερβίρουν τους πελάτες τους σε εσωτερικούς χώρους από τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άνταμ Βόιτεχ, ανακοινώνοντας μια ταχύτερη της αναμενόμενης χαλάρωση των περιορισμών της COVID-19, ύστερα από δικαστική απόφαση.

Η τσεχική κυβέρνηση, που βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα από τα σοβαρότερα δεύτερα κύματα της πανδημίας στον κόσμο, σχεδίαζε να ανοίξει τους εσωτερικούς χώρους στην εστίαση και τη φιλοξενία από τα μέσα Ιουνίου, καθώς η κατάσταση στη χώρα βελτιώνεται σταθερά και οι εμβολιασμοί αυξάνονται.

Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι η επιβολή οριζόντιων περιορισμών στα εστιατόρια είναι παράνομη, ύστερα από προσφυγή πελάτη στη δικαιοσύνη.

«Δεν είμαι απολύτως ικανοποιημένος που πρέπει να προχωρήσουμε σε τόσο ριζική χαλάρωση αυτή τη στιγμή. Εάν δεν ήταν η δικαστική απόφαση, θα πρότεινα να εμμείνουμε στην ημερομηνία της 14ης Ιουνίου (ημερομηνία για την οποία σχεδιαζόταν το άνοιγμα)», δήλωσε ο Βόιτεχ σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Τα εστιατόρια στη Τσεχία επιτρεπόταν να σερβίρουν πελάτες στους εξωτερικούς τους χώρους από τις 17 Μαΐου. Στη χώρα έχουν επίσης επαναλειτουργήσει τα σχολεία.

Από τη Δευτέρα, επιτρέπεται να ανοίξουν και πάλι πισίνες, σάουνες και καζίνο, ενώ θα αυξηθεί αριθμός των συμμετεχόντων σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και αθλητικές διοργανώσεις.

Για τα εστιατόρια θα επαρκούν τα self-tests για την COVID-19, ενώ για όλες τις άλλες εγκαταστάσεις που επιτρέπεται να επαναλειτουργήσουν, οι πολίτες θα πρέπει να υποβάλλονται σε διαγνωστικά τεστ που γίνονται από επαγγελματίες, δήλωσε ο Βόιτεχ.

Κλείσιμο
Η Τσεχία θα ανοίξει επίσης σε τουρίστες από επτά χώρες -Σλοβακία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβενία, Κροατία, Αυστρία και Γερμανία- βάσει αμοιβαίων συμφωνιών.

Έως σήμερα το πρωί, ο επταήμερος αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων κατά 100.000 μειώθηκε σε 34. Νωρίτερα φέτος, η Τσεχία είχε ένα από τα μεγαλύτερα κατά κεφαλήν ποσοστά κρουσμάτων και θανάτων λόγω της COVID-19 στον κόσμο.

Ο αριθμός των ημερήσιων εμβολιασμών έχει φθάσει πλέον περίπου τις 100.000. Η χώρα των 10,7 εκατ. κατοίκων έχει διανείμει 5 εκατ. δόσεις εμβολίων έως τώρα και 1,37 εκατ. άνθρωποι έχουν λάβει δύο δόσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα: 

«Κουρέματα» ενοικίων: Αποζημιώσεις «δυο ταχυτήτων» σήμερα στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Σε σταθερό ρυθμό αποσυμπίεσης το ΕΣΥ: Μειώνονται διασωληνωμένοι και εισαγωγές

Τραγωδία στα Χανιά: Τα αναπάντητα ερωτήματα - Τι ερευνούν οι αρχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης