Βρετανία: Ο πρώην σύμβουλος του Τζόνσον τον «καρφώνει» για το «προτιμώ να στοιβάζονται τα πτώματα, παρά νέο lockdown»

Βρετανία: Ο πρώην σύμβουλος του Τζόνσον τον «καρφώνει» για το «προτιμώ να στοιβάζονται τα πτώματα, παρά νέο lockdown»

Η Ντάουνινγκ Στριτ αποφεύγει να απαντήσει και για το εάν ο Τζόνσον σκεπτόταν να μολυνθεί με κορωνοϊό σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση-  Καλύπτει πλήρως τον υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ μετά τις καταγγελίες Κάμινγκς

boris_johnson1
Στριμωγμένη είναι η βρετανική κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις του πρώην πρωθυπουργικού συμβούλου Ντόμινικ Κάμινγκς σε επιτροπή της Βουλής των Κοινοτήτων, σχετικά με σειρά ενεργειών που αφορούν στη διαχείριση της πανδημίας - με αποκορύφωμα την φράση του Τζόνσον ότι δεν θα έδινε εντολή για άλλο ένα lockdown, ακόμα κι αν αυτό θα σήμαινε ότι οι νεκροί θα ήταν χιλιάδες. 

Στο στόχαστρο του Κάμινγκς βρέθηκε τόσο ο Μπόρις Τζόνσον όσο και ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, τον οποίο κατηγόρησε για σειρά λανθασμένων χειρισμών και για ψέματα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ και εργάστηκαν μαζί καθ΄όλη τη διάρκεια της πανδημίας, δήλωσε ο εκπρόσωπός του, απαντώντας στις κατηγορίες. Ερωτηθείς για το εάν ο Τζόνσον έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον Χάνκοκ, ο εκπρόσωπος είπε: «Ναι».

«Ο υπουργός Υγείας εργάστηκε στενά με τον πρωθυπουργό καθ΄όλη τη διάρκεια [της πανδημίας] και επικεντρώθηκαν πλήρως στην προστασία του συστήματος υγείας και παροχής υγειονομικών υπηρεσιών και στη διάσωση ζωών».

Ο εκπρόσωπος είπε ακόμη πως η κυβέρνηση δεν θα ασχοληθεί με κάθε κατηγορία που διατύπωσε σήμερα ο Κάμινγκς, ο οποίος επανέλαβε ότι άκουσε τον πρωθυπουργό να ορύεται ότι «θα προτιμούσε να δει τα πτώματα να στοιβάζονται, παρά να βλάψει την οικονομία με ένα τρίτο lockdown»

Απαντώντας σε ερώτηση για τον ισχυρισμό του Κάμινγκς ότι αξιωματούχοι θεωρούσαν πως ο Τζόνσον σκεπτόταν να μολυνθεί με τον κορωνοϊό σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση ώστε να δείξει ότι δεν υπάρχει τίποτα για να φοβάται κανείς, ο εκπρόσωπος είπε:

Κλείσιμο
«Δεν σχεδιάζω να ανοίξω συζήτηση για τις διάφορες κατηγορίες και τους ισχυρισμούς που έγιναν σήμερα. Εστιάζουμε στην ανάκαμψη από την πανδημία, στη συνέχιση του οδικού χάρτη και στη διανομή των εμβολίων».

Ο υπουργός Υγείας απορρίπτει την κριτική του Κάμινγκς

Οι συνεργάτες του υπουργού Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ απέρριψαν τη δριμύτατη κριτική που του άσκησε σήμερα ο Ντόμινικ Κάμινγκς, ο πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, διαμηνύοντας ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για τον εμβολιασμό και θα στηρίξει το εθνικό σύστημα υγείας.

Καταθέτοντας σήμερα στο βρετανικό κοινοβούλιο ο Κάμινγκς εκτίμησε ότι ο Χάνκοκ θα έπρεπε να απολυθεί επειδή έλεγε ψέματα στο υπουργικό συμβούλιο για την Covid-19. Υποστήριξε ότι μεταξύ άλλων είπε ότι όλοι οι ασθενείς λάμβαναν τη θεραπεία που χρειάζονταν κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του κ. Κάμινγκς για τον υπουργό Υγείας» ανέφερε η ομάδα του Χάνκοκ, σύμφωνα με το BBC. «Ο υπουργός Υγείας θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τον πρωθυπουργό για τους εμβολιασμούς, για να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι τους οποίους θέτουν οι παραλλαγές (του νέου κορωνοϊού) και για τη στήριξη του NHS», πρόσθεσε.


Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί κοντά στο αεροδρόμιο του Σαν Χοσέ - Αναφορές για αρκετούς νεκρούς


Από 28 Μαΐου έως 17 Ιουνίου οι αιτήσεις για Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία



Από το Σάββατο τα ραντεβού για τους 30-34 με όλα τα εμβόλια - Δεν αλλάζουν τα ηλικιακά όρια για το AstraZeneca
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης