ΗΠΑ: Μακελειό με οκτώ νεκρούς κοντά στο αεροδρόμιο του Σαν Χοσέ

ΗΠΑ: Μακελειό με οκτώ νεκρούς κοντά στο αεροδρόμιο του Σαν Χοσέ

Νεκρός και ο δράστης, ο οποίος αυτοκτόνησε - Υπάλληλος ο δράστης -  Έρευνα για εκρηκτικό μηχανισμό από την αστυνομία -Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (τοπική ώρα)στις εγκαταστάσεις εταιρείας σιδηροδρόμων, στη διάρκεια συνεδρίασης συνδικάτων

san-jose-54
Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός ένοπλου, σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς σε χώρο σιδηροδρομικής εγκατάστασης, κοντά στο αεροδρόμιο του Σαν Χοσέ της βόρειας Καλιφόρνιας, την Τετάρτη το πρωί, δήλωσαν αξιωματούχοι της περιοχής.

Τοπικά μέσα ανέφεραν ότι «πολλά άτομα» είναι νεκρά, συμπεριλαμβανομένου του σκοπευτή,.

Οι νεκροί είναι τουλάχιστον επτά, μεταξύ τους και υπάλληλοι της σιδηροδρομικής εταιρείας, σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές στο κανάλι KPIX 5, ενώ η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα για εκρηκτικό μηχανισμό, που πιθανόν να είχε τοποθετήσει ο δράστης στο σημείο. Όπως ανακοίνωσε αργότερα η αστυνομία, ο δράστης ήταν υπάλληλος, ο οποίος αυτοκτόνησε μετά το μακελειό που προκάλεσε.

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τον ακριβή αριθμό νεκρών και τραυματισμένων, αλλά θα σας πω ότι είναι πολλοί οι τραυματισμοί και οι θάνατοι σε αυτήν την περίπτωση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, στην αρχική ενημέρωση.

sanJose1
sanJose2
sanJose3
san-jose-54_2
Κλείσιμο


Το Γραφείο του Σερίφη της Κομητείας της Σάντα Κλάρα ανέφερε στο Twitter πως αστυνομικοί βρέθηκαν γύρω στις 7 το πρωί «στη σκηνή για να ερευνήσουν μια ενεργή κατάσταση πυροβολισμών» κοντά στη λεωφόρο West Younger, όπου βρίσκεται η εγκατάσταση εταιρείας σιδηροδρόμων.



«Ο δράστης δεν αποτελεί, πλέον, απειλή και η εγκατάσταση έχει εκκενωθεί» ανέφερε ο δήμαρχος του Σαν Χοσέ, Σαμ Λικιάρντο.


Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν στη διάρκεια μιας συνεδρίασης συνδικάτων.

Police responding to shooting in downtown San Jose, California


Η εταιρεία VTA στην οποία σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό, λειτουργεί τρεις σιδηροδρομικές γραμμές, διαχειρίζεται, επίσης, 70 γραμμές λεωφορείων στην περιοχή και απασχολεί προσωπικό 2.000 ατόμων.




Ειδήσεις σήμερα:

Μέριλιν Μάνσον: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του καλλιτέχνη - Η νέα κατηγορία που τον βαραίνει

Κίνα σε ΗΠΑ: Ανοίξτε και τα δικά σας ιολογικά εργαστήρια για έρευνες, αν θέλετε διαφάνεια

Διήμερη επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα - Θα πάει στη Θράκη και θα συναντηθεί με Δένδια-Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης