Τουρκία: Θρίλερ με τις καταγγελίες αρχιμαφιόζου - Εμπλέκει και τον γιο του Μπεναλί Γιλντιρίμ

Τουρκία: Θρίλερ με τις καταγγελίες αρχιμαφιόζου - Εμπλέκει και τον γιο του Μπεναλί Γιλντιρίμ

Ο Σεντάτ Πεκέρ εμφανίζεται σε σειρά βίντεο να καταγγέλλει για διαφθορά πρώην και νυν Τούρκους αξιωματούχους - Εκθέτει και τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού

turkey-mafia
Διαστάσεις σκανδάλου λαμβάνει στην Τουρκία η καταγγελία μαφιόζου ότι κατ' εντολή πρώην υπουργού είχε στείλει τον αδελφό του να δολοφονήσει Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο.

Ο Σεντάτ Πεκέρ, καταδικασμένο αφεντικό συμμορίας του οργανωμένου εγκλήματος, εμφανίζεται σε σειρά βίντεο να καταγγέλλει για διαφθορά πρώην και νυν Τούρκους αξιωματούχους.

Την Κυριακή η υπηρεσία δίωξης εγκλημάτων της τουρκικής αστυνομίας συνέλαβε τον Ατίλα Πεκέρ, αδελφό του Σεντάτ Πεκέρ, κι έναν σωματοφύλακά του σε νοικιασμένο σπίτι στην επαρχία Μούλα.

Μερικές ώρες νωρίτερα ο Σεντάτ Πεκέρ είχε ισχυριστεί πως είχε αναθέσει στον αδελφό του το 1996 να δολοφονήσει τον πολιτικό και δημοσιογράφο Κουτλού Ανταλί.


Τουρκία - Κυβερνητικό σκάνδαλο με άρωμα μαφίας


Οι καταγγελίες του Τούρκου αρχιμαφιόζου έχουν προκαλέσει οργή στην τουρκική κυβέρνηση και «πονοκέφαλο» στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα, σε ένα από τα βίντεο ο Σεντάτ Πεκέρ εμπλέκει το όνομα του γιου του πρώην πρωθυπουργού Μπεναλί Γιλντιρίμ, δεξί χέρι τώρα του Ερντογάν. Καταγγέλλει πως εμπλεκόταν σε δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών. Μάλιστα λέει πως είχε μεταβεί στη Βενεζουέλα για να διευκολύνει τις διαδικασίες να φτάσει φορτίο με ναρκωτικά στην Τουρκία από την Κολομβία.

«Κατάλαβαν πως μπορούν να αλλάξουν το σύστημα, επειδή υπάρχουν σύνορα 800 χλμ μεταξύ Βενεζουέλας και Κολομβίας και κανένας έλεγχος και να περάσουν μέσω Βενεζουέλας» αναφέρει ο Σεντάτ.

Ο Μπεναλί Γιλντιρίμ έκανε λόγο για συκοφαντίες και ψέματα.

Κλείσιμο
View this post on Instagram

A post shared by SEDAT PEKER (@sedatpeker)



Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ένας από τους στόχους του βαρόνου του υποκόσμου, κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Σεντάτ Πεκέρ για συκοφαντική δυσφήμιση.

Σ’ ένα από τα βίντεο, ο Σεντάτ Πεκέρ ισχυριζόταν πως ο κ. Σοϊλού τον προστάτευε και τον «ενημέρωσε» έγκαιρα για την έναρξη έρευνας σε βάρος του πέρυσι ώστε να μπορέσει να εγκαταλείψει την Τουρκία προτού συλληφθεί.


Ειδήσεις σήμερα:

David Damiano: Όταν ο νικητής της Eurovision πόζαρε ολόγυμνος

Στις 2 Ιουνίου τελειώνουν τα μαθήματα για τη Γ' Λυκείου

Έγινε πάμπλουτος στα 19 του όταν πληρώθηκε με bitcoin για δύο πίτσες και τα έχασε όλα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης